Maaltijdvoorziening Steenwijkerland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Steenwijkerland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Steenwijkerland is er voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Steenwijkerland zien we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met deze unieke aanbieders heeft iedereen toegang tot de lekkerste menu’s zoals Halskarbonade met mosterdjus en rode bieten, gekookte aardappelen en/of Gebakken kibbeling. Via onze service vergelijkt men de verschillende services en belangrijke informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Regio-code0521 (+31521)
Postcode8331
Kosten (indicatie)v.a. €5,63
Recept tipGestoofde lamsschouder

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Steenwijkerland

Een uitgekiend eetpatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner bomvol vitaminen mag men niet overslaan. Gaat het doen van boodschappen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer ter wille van gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op prima subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder verwerken we deze vormen van zorg: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en eigen mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Steenwijkerland.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Steenwijkerland. Te gebruiken door inwoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die de hele dag door zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of bejaarden met handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Dikwijls kan familie helpen met boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Steenwijkerland kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Steenwijkerland vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Steenwijkerland? In de buurt van uw postcode vinden we flink wat keukens en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst en Nasi goreng, quorn, satésaus. U kunt kiezen uit bezorgdiensten met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die de menu’s warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager MulderWeemstraat 618331 JASteenwijk
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
Zorggroep Oude en Nieuwe LandMeester Z. ter Steghestraat 98331 KGSteenwijk
BuurtzorgDe Weyert 408325 EMVollenhove
De HerbergKerkstraat 18325 BHVollenhove
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
Het Pakhuys CateringDolderweg 27 G8331 LLSteenwijk
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgNieuwe Onnastraat 168331 MBSteenwijk
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Steenwijkerland

Verschillende buurthuizen in de omgeving Steenwijkerland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde menu’s als Vegetarische boerengehaktschotel en gele rijst, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het mogelijk om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Middels www.steenwijkerland.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Feiten

Maaltijd ideën

 • Varkensvlees in saus
 • Rundvlees, rode kool, aardappelpuree
 • Schnitzel mexico schotel
 • Kippenvlees in kerriesaus
 • Hutspot, rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke types zorg te kiezen zijn. Doorzoek WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Steenwijkerland te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.steenwijkerland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Check de maaltijdservices in Steenwijkerland voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In grote lijnen zijn er drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,50. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €7,00. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Steenwijkerland is er al vanaf €8,10. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Steenwijkerland kent vele pluspunten. Voor senioren die zichzelf kunnen redden biedt dit meer tijd en regelmaat. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Altijd met voldoende groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Steenwijkerland: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 8343”. Ga door naar: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, gemalen of wellicht vegetarisch, veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente