Maaltijdvoorziening Noordoostpolder

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Noordoostpolder

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Noordoostpolder is ideaal voor alle ouderen die vanwege ouderdom of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Noordoostpolder zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; grote landelijke instanties als Apetito, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van soortgelijke faciliteiten kan iedereen rekenen op gezonde diners als Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen en/of Aardappelpannenkoeken. Onderstaand treft u maaltijdservices en waardevolle gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Regio-code0527 (+31527)
Postcode8302
Kosten (indicatie)v.a. €5,11
Maaltijd tipGepaneerde varkensschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Noordoostpolder

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is nodig voor uw vitaliteit. Een voedzaam gerecht met voldoende vitaminen draagt hier zeker aan bij. Gaat een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet meer omwille van gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd bestaan er een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U dient rekening te houden met speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina behandelen we een aantal van deze wetten: ZVW, WLZ en WMO, en persoonlijke mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Noordoostpolder.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Noordoostpolder. Ontwikkeld voor senioren die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

  • Ondersteuning bij boodschappen doen
  • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
  • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die 24/7 professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of mensen met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

  • Hulp bij bereiden van een maaltijd
  • Iemand die het eten toedient
  • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
  • Samen eten
  • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Noordoostpolder kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

  • Hulp van iemand uit de familie
  • Toevoeging op thuiszorg
  • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Noordoostpolder vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Noordoostpolder? In uw omgeving onderscheiden we een aantal bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Hamburger, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen en Runderlapje, stoofperen, aardappelpuree, bieslook. U kunt kiezen voor leveranciers met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die het diner warm aanleveren.

  • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
  • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
  • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager HarzevoortLange Nering 108302 ECEmmeloord
Keurslager BrouwerDe Hofstee 48321 HGUrk
Stichting Zorggroep Oude en Nieuwe LandSaturnusstraat 18303 CNEmmeloord
IJsselheem – De MeenteDorus Rijkersstraat 28281 DGGenemuiden
Keurslager van de WegKlaas Fuitestraat 328281 BZGenemuiden
SPAR van SlootenRing 868308 ANNagele
Catering & Zorg de PrinsenhofBedrijfsweg 328304 AZEmmeloord
Keurslager PeesBreestraat 25b8316 ANMarknesse
SPAR Ten NapelGraaf Florislaan 348312 AXCreil
SPAR HoefnagelBaan 46-488307 AWEns
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Noordoostpolder

Een aantal zorginstellingen in de omgeving Noordoostpolder bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants faciliteren verantwoorde gerechten zoals Zalmfiletstukjes in bieslooksaus, gesmoorde prei en aardappelpuree, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Op www.noordoostpolder.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Feiten

Smaakvolle maaltijden

  • Stamppot boerenkool met worst
  • Spaghetti met broccoli
  • Groenteburger, prei, aardappelen
  • Varkenslapjes in jus
  • Stamppot prei met roomkaas

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Unieke zorgvraag opstellen

    Wat is het precieze probleem? Doelen we op kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuishulp bij eten?

  2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

    Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Noordoostpolder kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.noordoostpolder.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een leverancier bepalen

    Check de maaltijdservices in Noordoostpolder voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

  4. De magnetronmaaltijd opwarmen

    Uw menu’s kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,40. Voedzame koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,00. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Noordoostpolder kunt u al aanvragen voor €8,30. Doorgaans is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald altijd eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Noordoostpolder is zeer populair. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen kwiek en energiek blijven. Met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Noordoostpolder: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 8309”. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

  1. Zoutarm: eten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
  3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
  4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente