Maaltijdvoorziening Altforst

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Altforst

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Altforst is er voor alle bejaarden die door hun leeftijd of beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente West Maas en Waal is er de keuze uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij deze betrouwbare diensten beschikt men altijd over lekkere diners als Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen of Lamscurry met sperziebonen, pilav rijst. Op deze website vindt men organisaties en belangrijke kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Regio-code0487 (+31487)
Postcode6628
Kosten (indicatie)v.a. €5
Maaltijd ideeKippenbout à la bonne femme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Altforst

Een speciaal voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor de gezondheid. Een gezond diner met genoeg vitaminen is daarom ook de basis. Gaat een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet eigenhandig omwille van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er speciale wetten en subsidieregelingen. Hieronder behandelen we een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en de mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente West Maas en Waal.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente West Maas en Waal. Relevant voor mensen die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bewoners die de hele dag zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie of bejaarden met fysieke ongemakken. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is er reeds een hoge zorgvraag? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige gevallen kan een vriend of kennis helpen met kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Altforst zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Altforst vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Altforst? In de regio onderscheiden we vele aanbieders en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Runderlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen of Spaghetti met broccoli. U kunt kiezen uit bezorgdiensten met een ruim aanbod diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en aanbieders die de maaltijd warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Zorggroep Maas en WaalPostbus 986658 ZHBeneden-Leeuwen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Slagerij LemmersZandstraat 566658 CWBeneden-Leeuwen
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Altforst

Een deel van de verzorgingstehuizen in de buurt van Altforst bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Dit soort wijkrestaurants serveren gezonde maaltijden zoals Witlof a la creme, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Via www.westmaasenwaal.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Maaltijdservice.nl.

Kerngegevens

Geschikte maaltijden

 • Wokgroenten
 • Jonge kabeljauw in roomsaus
 • Speklapje in jus
 • Kippensoep
 • Koolvisfilet in mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke vormen van zorg te kiezen zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente West Maas en Waal regelt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.westmaasenwaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Altforst voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, in de regel door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht circa 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje biedt uitkomst op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,40. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,30. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Altforst is beschikbaar vanaf €8,30. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een bezorgdienst voor eten? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert steeds zelf de gerechten (online, telefonisch of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Altforst heeft veel voordelen. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen verschaft dit extra tijd en voordeel. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Altforst: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 6628”. Mogelijk interessant: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of misschien veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!