Maaltijdvoorziening Beesel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Beesel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Beesel is geschikt voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Beesel is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Apetito, of lokale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. D.m.v. dit soort instellingen zit er niemand zonder verse gerechten als Varkensprocureur in jus en/of Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree. Op deze website bekijkt u eet-instellingen en belangrijke inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Regio-code077 (+3177)
Postcode5953
Kosten (indicatie)v.a. €6,08
Geschikte maaltijdStukjes rundvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Beesel

Een eigen voedingspatroon is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner bomvol mineralen is daarom ook de basis. Gaat het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u eens kijken naar handige subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er verscheidene wetten en regelingen (subsidie). Hierna behandelen we de belangrijkste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en de mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Beesel.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Beesel. In het leven geroepen voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die 24/7 extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie en hulpbehoevenden met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Beesel kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Beesel vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Beesel? In deze gemeente vinden we vele bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Vegetarische balletjes hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng en Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met peterselie. U kunt kiezen uit keukens met expertise op het gebied van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die het eten opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR van ElkMaasstraat 515944 CBArcen
BuurtzorgKerkstraat 785981 CHPanningen
EetwinkelDrakeboch 35954 CXBeesel
Mary Surinaamse maaltijdserviceSchoolstraat 175941 GBVelden
Keurslager van HeesKerkstraat 735931 NMTegelen
BuurtzorgSpoorweg 105963 NJHegelsom
Keurslager CoppensSint Lambertusplein 55961 EWHorst
Zorgcentrum Vincent DepaulSchoolstraat 155981 AHPanningen
Keurslager JanssenPastoor Vullinghsstraat 495975 APSevenum
BuurtzorgExpeditiestraat 125961 PXHorst
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Beesel

Een aantal buurthuizen rondom Beesel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Sociale wijkrestaurants faciliteren verse maaltijden zoals Kipdrumsticks, kerriekool en gekruide aardappelblokjes, voor enkele euro’s. Op deze plek kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms bieden ze ook de optie de gerechten thuis te laten bezorgen. Op de website www.beesel.nl checkt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Thuiszorg.

Feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Beesel
 • Netnummer: 077 (+3177)
 • Postcode: 5953
 • Wijk: Reuver

Maaltijd ideën

 • Tortellini gevuld met kaas
 • Lamsvlees in rozemarijnsaus
 • Pasta kip madras
 • Varkensfilet in jus met koolraap
 • Vispotje in botersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke zorgvormen tot de opties behoren. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Beesel te bieden heeft met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.beesel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Beesel voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en gezond. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €5,00. Voedzame koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,30. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Beesel koopt u voor circa €7,50. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U kiest wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Beesel is een ware uitkomst. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit meer tijd en voordeel. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen kwiek en energiek blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Beesel: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 5954”. Wellicht relevant: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. zoutarm, gemalen, natriumarm, lactosevrij of juist eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente