Maaltijdvoorziening Loon op Zand

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Loon op Zand

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Loon op Zand wordt veel gebruikt door alle mensen die mede door leeftijd of ernstige beperkingen niet zelf kunnen koken. In de gemeente Loon op Zand is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Apetito, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Dankzij zulk soort aanbieders kan elke oudere weer genieten van de lekkerste gerechten zoals Savooiekool en Blinde vink, bietjes, aardappelschijfjes in kaassaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest men meer over eet-instellingen en belangrijke details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Regio-code0416 (+31416)
Postcode5171
Kosten (indicatie)v.a. €6,75
Recept tipGebakken rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Loon op Zand

Een uitgekiend voedingspatroon is nodig voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht met voldoende groenten moet dan ook het streven zijn. Wil een bezoekje aan de winkel en koken niet 100% veilig meer omwille van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina behandelen we de populairste vormen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en eigen mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Loon op Zand.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Loon op Zand. Te gebruiken door ouderen die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bewoners die de hele dag professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen of inwoners met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Loon op Zand zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Loon op Zand vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Loon op Zand? In deze plaats zien we verschillende tafeltje dekjes en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Rode bieten met gekookte aardappel en een speklap of Omelet champignon in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree. U kunt kiezen uit organisaties met expertise op het gebied van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het diner warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Keurslagerij VerhoevenHelftheuvelpassage 2325224 APDen Bosch
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Beppie`s MaaltijdserviceMuntelstraat 35211 PTDen Bosch
Keurslagerij MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
Van Neynsel EemwijkEemweg 1145215 HR‘s-Hertogenbosch
Van Neynsel De GrevelingenGrevelingen 665215 ES‘s-Hertogenbosch
Keurslager SlendersSchapenmarkt 85211 ETs-Hertogenbosch
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Loon op Zand

Diverse zorginstellingen rondom Loon op Zand bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment warme maaltijden als Kip in kerriesaus, doperwten, rijst, tegen lage kosten. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.loonopzand.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Mantelzorg.

Kerngegevens

Smaakvolle maaltijden

 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Kip tikka massala, basmatirijst
 • Zalmfilet in roomsaus
 • Rundvlees met gegrilde groente
 • Slavink in uienjus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke soorten zorg tot de opties behoren. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Check ook wat uw gemeente Loon op Zand kan betekenen ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.loonopzand.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Loon op Zand voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in circa 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,00. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Loon op Zand kan u al bestellen vanaf €8,60. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur levert alles netjes af en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Loon op Zand is sterk in opkomst. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer vrije tijd en autonomie. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen kwiek en energiek blijven. Vooral deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Loon op Zand: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 5175”. Ga door naar: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, zoutarm, glutenvrij, natriumarm of vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente