Maaltijdvoorziening Voorst

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Voorst

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Voorst is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of door iets anders geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Voorst zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn bedrijven met landelijke dekking als De Dievpriesman, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door zulk soort services kan men zeker zijn van ambachtelijke menu’s als Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree en Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen. Op deze website vindt men eet-instellingen en essentiële details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Regio-code055 (+3155)
Postcode7391
Kosten (indicatie)v.a. €5,77
Maaltijd tipBami goreng met kipsaté

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Voorst

Een eigen voedingspatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met genoeg groenten mag men niet overslaan. Wil boodschappen kopen en in de keuken staan niet langer zelfstandig als gevolg van gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar interessante subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Voorst.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Voorst. Relevant voor ouderen die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die de hele dag goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie of ouderen met een handicap. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Voorst zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Voorst vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Voorst? In deze plaats bestaat er de keuze uit verscheidene firma’s en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Babi ketjap, pikante groenten met ananas en bami goreng of Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, rode kool met appel. U kunt kiezen uit keukens die zich vooral richten op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en instellingen die de maaltijd warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Sensire – De MartinushofSint Maartenserf 857391 AGTwello
Cambio – Werkplein KeizerslandenKarel de Grotelaan 27415 DADeventer
Sensire – Het GrotenhuisBinnenweg 27391 GPTwello
Sensire – De BenringTuinstraat 517383 XCVoorst
Slagerij AalpoelRijksstraatweg 917383 AMVoorst
Solis – Groote & VoorsterSmedenstraat 1177411 RADeventer
ZonneburgRijksweg 57399 ABEmpe
Solis – De BloemendalHet Laar 17414 BJDeventer
Solis – Sint JurriënP.C. Hooftlaan 977412 PLDeventer
Toko Tante MoRoggestraat 557411 EVDeventer
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Voorst

Een deel van de woonzorgcentra in de omgeving Voorst bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants serveren lekkere gerechten zoals Koolvis met tomatensaus, worteltjes en aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.voorst.nl treft u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Uitgekookt.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Voorst
 • (Regio) nummer: 055 (+3155)
 • Postcodegebied: 7391
 • Populaire wijk: Voorst

Lekkere maaltijden

 • Nasi kip saté
 • Aardappelrösti
 • Boerenkool, rundergehakt
 • Hutspot, hachee
 • Rookworst met stamppot zuurkool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over zwaardere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke types zorg beschikbaar zijn. Check WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Voorst regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.voorst.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Voorst voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op circa 5 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor mensen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,50. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €5,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Voorst is er al voor €8,50. Meestal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bepaald wekelijks zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Voorst is ontzettend handig. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden resulteert dit in extra tijd en voordeel. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Evenzeer zijn de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Voorst: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 7395”. Lees verder over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen of wellicht eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente