Maaltijdvoorziening Noordwijkerhout

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Noordwijkerhout

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Noordwijkerhout wordt veel gebruikt door alle bewoners die mede door ouderdom of een belemmering niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Noordwijkerhout onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via deze aanbieders kan iedereen weer genieten van smaakvolle maaltijden als Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen of Vegetarische reepjes met champignons, kruidenrijst met doperwten. Via onze service treft men eet-instellingen en waardevolle gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Regio-code0252 (+31252)
Postcode2203
Kosten (indicatie)v.a. €6,45
Recept tipRaapstelen stamppot met beenham

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Noordwijkerhout

Een gebalanceerd eetpatroon is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een gezond diner bomvol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Kan het boodschappen inkopen en in de keuken staan niet eigenhandig ter wille van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd bestaan er verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina bespreken we de beste regelingen: ZVW, WLZ en WMO, en tijdelijke mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Noordwijkerhout.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Noordwijkerhout. Speciaal voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die de hele dag speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren en hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Gelukkigkunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Noordwijkerhout zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Noordwijkerhout vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Noordwijkerhout? In deze streek vinden we verscheidene keukens en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Kip op Brabantse wijze, Parijse worteltjes, Aardappelpuree of Rundergehaktbal met hopjesjus, Blauwe bliksem met peer. U kunt kiezen voor maaltijdservices die zich focussen op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bedrijven die het diner warm aan huis brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
KBO NoordwijkGoohorstlaan 312203 BCNoordwijk
Aangenaam VerzorgdZonnebloemstraat 242223 VCKatwijk
Topaz – MunnekeweijVia Antiqua 252211 HWNoordwijkerhout
Groot HoogwaakGroot Hoogwaak 12202 TGNoordwijk
SPAR MaaltijdserviceRechthoeklaan 102201 ZRNoordwijk
Zorggroep – MarenteRijnsburgerweg 22215 RAVoorhout
BuurtzorgDijkzicht 12211 HZNoordwijkerhout
Tafeltje Dekje KatwijkSchimmelpenninckstraat 102221 EPKatwijk
Keurslager OwelHoornesplein 1212221 BEKatwijk aan Zee
Keurslager KootZeestraat 112211 XANoordwijkerhout
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Noordwijkerhout

Verschillende woonzorgcentra rondom Noordwijkerhout bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod ambachtelijke maaltijden zoals Wrap kip madras, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe bestaat er de optie om de specialiteiten te laten bezorgen. Op de URL www.noordwijkerhout.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Bezoek de pagina: Thuiszorg.

Kerngegevens

Lekkere maaltijden

 • Stamppot Andijvie met spekjes
 • Penne, champignonragout, broccoli
 • Zalm in dillesaus
 • Jumping Jack Salmon
 • Rundergehaktballetjes in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp geschikt zijn. Doorzoek WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Noordwijkerhout verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.noordwijkerhout.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Noordwijkerhout voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, doorgaans door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,70. Koelverse gerechten bestelt u vanaf €7,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Noordwijkerhout vindt u al vanaf €8,70. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bestelt wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online en telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Noordwijkerhout is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden verschaft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Noordwijkerhout: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 2191, 2210, 2211, 2212”. Wellicht relevant: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. glutenvrij, gemalen, natriumarm, lactosevrij of wellicht eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met plusminus < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente