Maaltijdvoorziening Wassenaar

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wassenaar

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wassenaar is geschikt voor alle bewoners die vanwege leeftijd of een handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Wassenaar zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Mealhero, of provinciale instanties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door dergelijke services kan iedereen rekenen op verse recepten zoals Kalkoenmedaillons in saus en Goulash, bloemkool met bechamelsaus en gekookte aardappelen. Op deze pagina leest u meer over beschikbare bedrijven en handige info inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Regio-code070 (+3170)
Postcode2242
Kosten (indicatie)v.a. €6,6
Geschikte maaltijdSpeklapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Wassenaar

Een goed voedingsvoorschrift is relevant voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept bomvol groenten is dan ook essentieel. Kan boodschappen doen en koken niet meer op eigen houtje ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Wassenaar.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Wassenaar. Uniek voor ouderen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die de hele dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren en bewoners met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Wassenaar zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wassenaar vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Wassenaar? In deze plaats onderscheiden we veel verschillende organisaties en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Moussaka, aubergine, courgette, aardappelschijfjes en Bami goreng speciaal, kip in satésaus. U kunt kiezen voor organisaties die zich vooral richten op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die uw maal opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SMO WassenaarVan Heeckerenstraat 22242 GXWassenaar
WZH – SchoorwijckZaagmolenstraat 962265 WZLeidschendam
Keurslager GroeneveldLuifelbaan 262242 KVWassenaar
SMO – Open EettafelHillenaarlaan 182241 HXWassenaar
Verpleeghuis DuinstedeDeijlerweg 2082241 ALWassenaar
Topaz – ForeschateRouboslaan 12252 TMVoorschoten
BuurtzorgSchoolstraat 1742252 CNVoorschoten
Versmarkt VreeburgDuivenvoorde 3842261 ASLeidschendam
Chef ManusKortenaerlaan 24-422253 TJVoorschoten
Gewoon Lekker ThuisBachlaan 212252 NBVoorschoten
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Wassenaar

Een deel van de zorginstellingen rondom Wassenaar bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben vitale gerechten zoals Kipfilet in saus, voor enkele euro’s. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans is het tevens mogelijk om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Middels www.wassenaar.nl spot u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar Maaltijdservice.nl.

Gegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Wassenaar
 • Netnummer: 070 (+3170)
 • Postcodegebied: 2242
 • Populaire wijk: Zuidwestelijk

Lekkere maaltijden

 • Groentesoep met balletjes
 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Lamsvlees in saus
 • Tortellini gevuld met kaas
 • Spinaziestamppot, omelet

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Betreft het lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Wassenaar kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.wassenaar.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Wassenaar voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en de variatie in gerechten. Kijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Feitelijk zijn er drie opties: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en gezond. Tafeltje dekje is perfect op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,00. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al voor €5,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wassenaar is er al vanaf €8,30. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Wassenaar is zeer populair. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen levert dit meer tijd en regelmaat. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Wassenaar: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245”. Lees verder over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm en ook eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!