Maaltijdvoorziening Hillegom

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hillegom

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hillegom biedt uitkomst voor alle inwoners die mede door ouderdom of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Hillegom kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Vers aan Tafel, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij deze oplossingen beschikt men altijd over smaakvolle diners als Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, gebakken aardappelen, wortelen met doperwten of Bami babi ketjap. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt u leveranciers en waardevolle informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Regio-code0252 (+31252)
Postcode2181
Kosten (indicatie)v.a. €6,27
Recept tipWitlofschotel met ham en kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Hillegom

Een gebalanceerd voedingspatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner bomvol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen doen en koken niet meer zelf wegens complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op meerdere (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Hillegom.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Hillegom. Te gebruiken door bewoners die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die de hele dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie of ouderen met handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Onder sommige omstandigheden kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Hillegom zijn er ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hillegom vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Hillegom? In de buurt van uw postcode bestaan er velerlei tafeltje dekjes en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Runderhachee met rode kool of Zalm met bieslooksaus, snijbonen en gekookte aardappelen. U kunt kiezen uit services gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en organisaties die uw maal warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgIndustriekade 12181 AJHillegom
KBO NoordwijkGoohorstlaan 312203 BCNoordwijk
Keurslager van GennipHoofdstraat 1142181 EGHillegom
Stichting Welzijn TeylingenJ.P. Gouverneurlaan 40b2171 ERSassenheim
BuurtzorgHoofdstraat 190 b2171 BMSassenheim
Keurslager van der BentKerkstraat 502201 KNNoordwijk
Wesselius MaaltijdenSatellietbaan 29a2181 MGHillegom
Groot HoogwaakGroot Hoogwaak 12202 TGNoordwijk
SPAR MaaltijdserviceRechthoeklaan 102201 ZRNoordwijk
BuurtzorgKerkstraat 6 A2201 KMNoordwijk
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Hillegom

Een aantal woonzorgcentra in de gemeente Hillegom bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants verstrekken lekkere gerechten zoals Speklapje met vleesjus, gekookte aardappelen, rode bieten, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms is het mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Middels www.hillegom.nl leest u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Hillegom
 • (Net) nummer: 0252 (+31252)
 • Hoofdpostcode: 2181
 • Wijk: Centrum

Smaakvolle maaltijden

 • Spekpannenkoek
 • Runderbouillon
 • Spareribs, gebakken wedges, broccoli
 • Stroganoff du chef
 • Runderlapje in champignonsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van hulp mogelijk zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Hillegom faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.hillegom.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Hillegom voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op een kleine 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,50. Verse koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,10. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hillegom is er al vanaf €9,00. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Uw maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Hillegom is sterk in opkomst. Voor bewoners die nog op eigen benen staan faciliteert dit ongebondenheid en gemak. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen fit en vitaal blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Hillegom: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 2121, 2180, 2181, 2182”. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, gemalen en niet te vergeten eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!