Maaltijdvoorziening Uitgeest

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Uitgeest

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Uitgeest is ideaal voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Uitgeest kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke instellingen als Maaltijdservice.nl, of regionale instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij deze services kan iedereen rekenen op lekkere menu’s als Rode kool met gehakt schotel en Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie. Op dit portaal bekijkt u maaltijdservices en belangrijke informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Regio-code0251 (+31251)
Postcode1911
Kosten (indicatie)v.a. €5,36
Voorbeeld maaltijdPittige Thaise soep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Uitgeest

Een speciaal voedingspatroon is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept bomvol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Wil het doen van boodschappen en koken niet zelfstandig ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Dan onderscheiden we handige maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf bespreken we de beste regelingen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en lokale mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Uitgeest.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Uitgeest. Bedoeld voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die de hele dag door extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en ouderen met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Uitgeest zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Uitgeest vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Uitgeest? In uw omgeving kunt u kiezen uit een hoop partijen en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Lekkerbekje en Geglaceerde wortel. Er zijn bedrijven die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die de gerechten opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ViVa! – GeesterheemDokter Brugmanstraat 151911 ENUitgeest
Viva! – LommerlustPeperstraat 171941 GABeverwijk
Keurslager HooglandJulianaweg 311921 BDAkersloot
ViVa! – De CamerenLage Weide 31906 XALimmen
Slagerij van der PoelGeesterduin 331902 EJCastricum
ViVa! – StrammerzoomMozartlaan 1B1921 XCAkersloot
Tafeltje dekje CastricumPontweg Noord 41921 CBAkersloot
Keurslagerij BurgerNieuwe Egmonderstraatweg 1-7A1934 PAEgmond aan den Hoef
Zorgcirkel – AgnesRooseveltstraat 11931 VNEgmond aan Zee
BuffettenpaleisMolenlei 131921 CXAkersloot
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Uitgeest

Een deel van de zorghuizen in de gemeente Uitgeest bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren smaakvolle maaltijden zoals Kippenvlees in kerriesaus, voor scherpe prijzen. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Via www.uitgeest.nl checkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Informatie

Geschikte maaltijden

 • Spitskoolschotel met aardappelpuree
 • Naturel-pannenkoek
 • Gegrilde groentenmix in saus
 • Lasagna bolognese
 • Kaaskroketjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke types zorg toepasbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Uitgeest doet ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.uitgeest.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Uitgeest voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer circa 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Feitelijk zijn er drie keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,20. Koelverse maaltijden zijn er al voor €7,20. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Uitgeest is er al voor €7,00. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Uitgeest is sterk in opkomst. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer tijd en voordeel. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Uitgeest: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 1910, 1911”. Lees verder over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm en niet te vergeten eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!