Maaltijdvoorziening Heiloo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heiloo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heiloo is er voor alle senioren die i.v.m ouderdom of een lichamelijke beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Heiloo kan men kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. zulke organisaties kan men zeker zijn van heerlijke menu’s zoals Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, doperwten en/of Bloemkool met runderlap en aardappelen. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt u maaltijdservices en bruikbare informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeiloo
Regio-code072 (+3172)
Postcode1851
Kosten (indicatie)v.a. €5,2
Maaltijd ideeGepofte aardappels

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Heiloo

Een speciaal maaltijdplan is cruciaal voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht vol vitaminen staat hierbij centraal. Wil het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer ter wille van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u aanspraak doen op een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? Er zijn velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna behandelen we deze vormen van zorg: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Heiloo.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Heiloo. Speciaal voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor senioren die continu zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden en bejaarden met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Heiloo zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heiloo vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Heiloo? In deze gemeente kunt u kiezen uit velerlei bedrijven en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Gepofte aardappels en Kalfsgehaktbal met vleesjus, gebakken röstikos, prei à la crème. Wij onderscheiden instellingen gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die het diner warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
ViVa! – De LoetDe Loet 11851 CRHeiloo
Welzijn BergenHeereweg 1501871 EMSchoorl
Keurslager BurgerHet Loo 271851 HTHeiloo
Eetwinkel De ReusNoordeinde 141843 JHGrootschermer
SPAR F. de RuijterNyenburgh 991829 GCOudorp
Tafeltje DekjeBinnenhof 9-111861 JWBergen
Trefpunt HeilooAbraham du Bois-hof 21852 EZHeiloo
ViVa! – De MarkeSaenehof 11862 JABergen
De HaemstedeBeemsterlaan 61861 LHBergen
Viva! – OverkerckStationsweg 921852 LNHeiloo
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Heiloo

Een deel van de zorghuizen in de streek Heiloo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment voedzame maaltijden zoals Kip korma, rijstmix, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Via www.heiloo.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Tafeltje dekje.

Feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Heiloo
 • Regionummer: 072 (+3172)
 • Postcodegebied: 1851
 • Lokale wijk: Blockhovepark

Lekkere maaltijden

 • Aardappelpannenkoeken
 • Witlofschotel met ham en kaas
 • Lekkerbekje
 • Runderhachee, witte rijst, bloemkool
 • Kipsaté en ei met bami goreng

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke vormen van hulp een optie zijn. Check WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Heiloo aanbiedt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.heiloo.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Check de maaltijdservices in Heiloo voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht kan simpelweg in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verhit de maaltijd in een kleine 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,10. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heiloo bestelt u vanaf €7,80. Vaak zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Heiloo is een ware uitkomst. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer vrije tijd en gemak. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Heiloo: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 1850, 1851, 1852, 1853, 1906”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!