Maaltijdvoorziening Castricum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Castricum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Castricum biedt uitkomst voor alle inwoners die door ouderdom of een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Castricum is er de keuze uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals De Dievpriesman, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met deze faciliteiten beschikt men altijd over smaakvolle recepten als Zomerzuurkool met casselerrib en ananas en/of Kipfilet met kippenjus, appelmoes en gebakken kriel. Op dit portaal vindt u eet-bedrijven en nuttige informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Regio-code0251 (+31251)
Postcode1902
Kosten (indicatie)v.a. €5,07
Maaltijd ideeWitlof a la creme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Castricum

Een speciaal voedingspatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Gaat naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet langer zelfstandig wegens complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder zoomen we in op een aantal van deze wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en de mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Castricum.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Castricum. Speciaal voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die de hele dag speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en mensen met een beperking. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Gelukkigkunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Castricum kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Castricum vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Castricum? In de regio bestaat er de keuze uit een aantal bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Nasi kip saté en Bami babi pangang. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die het eten warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij van der PoelGeesterduin 331902 EJCastricum
Zorgcirkel – AgnesRooseveltstraat 11931 VNEgmond aan Zee
ViVa! – De CamerenLage Weide 31906 XALimmen
ViVa! – de SantmarkDe Santmark 11901 WZCastricum
Viva! – de BoogaertDe Boogaert 371901 GPCastricum
Tafeltje dekje CastricumPontweg Noord 41921 CBAkersloot
ViVa! – GeesterheemDokter Brugmanstraat 151911 ENUitgeest
ViVa! – StrammerzoomMozartlaan 1B1921 XCAkersloot
BuffettenpaleisMolenlei 131921 CXAkersloot
Keurslager HooglandJulianaweg 311921 BDAkersloot
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Castricum

Verscheidene zorghuizen in de streek Castricum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Sociale wijkrestaurants hebben verse gerechten zoals Kalkoenschnitzel met kruidenjus, witte rijst, wokgroenten, tegen lage kosten. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Af en toe is het bovendien mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.castricum.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Vers aan Tafel.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Castricum
 • (Regio) nummer: 0251 (+31251)
 • Postcodegebied: 1902
 • Populaire wijk: Centrum

Potentiële maaltijden

 • Erwtensoep met rookworst
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Kruudmoes met gortepap
 • Spaghetti
 • Rundvlees in basilicumsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met zwaardere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Castricum te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.castricum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Castricum voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er drie keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,20. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €6,90. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Castricum vindt u al vanaf €8,00. Vaak is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online & met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Castricum kent vele pluspunten. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer tijd en voordeel. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Castricum: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 1900, 1901, 1902, 1906, 1911”. Klik verder naar Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of juist eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente