Maaltijdvoorziening Tytsjerksteradiel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Tytsjerksteradiel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Tytsjerksteradiel is in het leven geroepen voor alle senioren die i.v.m ouderdom of door iets anders niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn bedrijven met landelijke dekking als De Dievpriesman, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via deze unieke organisaties kan men zeker zijn van gezonde menu’s zoals Tagliatelle, scampi’s, gegrilde groenten in tomatensaus of Kalkoenbiefstukjes met jus, appel-mango compote en gekookte aardappelen. Hieronder vergelijkt men maaltijddiensten en belangrijke kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Regio-code058 (+3158)
Postcode9251
Kosten (indicatie)v.a. €5,29
Voorbeeld maaltijdDraadjesvlees in rode wijnsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Tytsjerksteradiel

Een goed voedingsvoorschrift is cruciaal voor een vitaal lichaam. Een gezond diner met voldoende mineralen mag men niet overslaan. Gaat een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet meer gezien uw ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u eens kijken naar verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met een aantal wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina gaan we dieper in op deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Tytsjerksteradiel.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Tytsjerksteradiel. Bedoeld voor inwoners die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die de hele dag door intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en bejaarden met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Tytsjerksteradiel zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Tytsjerksteradiel vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Tytsjerksteradiel? In uw omgeving bestaat er de keuze uit allerlei bezorgservices en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree en Spaghetti. U kunt kiezen uit keukens gespecialiseerd in vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die de menu’s warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Tytsjerksteradiel

Verscheidene zorghuizen rondom Tytsjerksteradiel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke gerechten zoals Uiensoep, met weinig winstmarge. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.tytsjerksteradiel.nl treft u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Stats & Facts

Voorbeeld maaltijden

 • Omelet in saus
 • Gewokte spinazie
 • Kervelroomsoep
 • Alaska-koolvis in mosterdsaus
 • Preiroomsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Vergelijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Tytsjerksteradiel te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.tytsjerksteradiel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Tytsjerksteradiel voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,00. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,60. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Tytsjerksteradiel kan u al bestellen vanaf €7,70. Doorgaans zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men een proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Tytsjerksteradiel is een ware uitkomst. Voor senioren die nog op eigen benen staan resulteert dit in meer vrije tijd en routine. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, goede mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Tytsjerksteradiel: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 9091”. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. lactosevrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente