Maaltijdvoorziening Terneuzen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Terneuzen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Terneuzen is zeer populair bij alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of door iets anders geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Terneuzen kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met deze betrouwbare services kan elke oudere weer genieten van ambachtelijke diners zoals Varkensreepjes met satésaus, taugé-kool-paprikamix en witte rijst of Gestoofde vis, gemengde groenten en gekookte aardappelen. Onderstaand doorzoekt men eet-bedrijven en belangrijke inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Regio-code0115 (+31115)
Postcode4531
Kosten (indicatie)v.a. €6,04
Voorbeeld maaltijdBabi pangang, rijstfantasie

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Terneuzen

Een gebalanceerd eetpatroon is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een gezond diner bomvol vitaminen staat hierbij centraal. Lukt boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig ter wille van leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van interessante subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Terneuzen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Terneuzen. In het leven geroepen voor bejaarden die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die de hele dag zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren en ouderen met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dikwijls kan familie helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Terneuzen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Terneuzen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Terneuzen? In deze gemeente bestaat er de keuze uit diverse bezorgservices en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Doperwtje wortel kippenpoot schotel en Kip met jus, rode bieten en krielaardappels. U kunt kiezen uit leveranciers met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die de menu’s opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De Zorgbalie maaltijdenNoordstraat 104531 GGTerneuzen
Restaurant de BraakmanPatrijzenlaan 34542 GGHoek
ZorgSaamStadhuisplein 34531 GZTerneuzen
BuurtzorgOranjeplein 14511 CKBreskens
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 24507 BKSchoondijke
Keurslager de BoeyeAxelsestraat 264537 AKTerneuzen
De BlideAlberdingk Thijmstraat 14532 CZTerneuzen
SPAR MartensKerkplein 14541 EVSluiskil
BuurtzorgVliegende Vaart 74537 DHTerneuzen
Slagerij SchneiderAlvarezlaan 204536 BDTerneuzen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Terneuzen

Een aantal woonzorgcentra in en rondom Terneuzen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben verantwoorde gerechten zoals Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème, voor enkele euro’s. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Middels www.terneuzen.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Proefpakket.

Feiten

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Terneuzen
 • Regionummer: 0115 (+31115)
 • Postcodegebied: 4531
 • Populaire wijk: Terneuzen

Maaltijd suggesties

 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Gehakt in kappertjessaus
 • Kipfilet mosterdsaus
 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Rundergehaktbal in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van zorg een optie zijn. Informeer over WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Terneuzen aanbiedt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.terneuzen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Terneuzen voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, in de regel door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verhit de maaltijd in tussen de 6 en 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €3,60. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al voor €7,10. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Terneuzen kunt u al aanvragen voor €7,60. Gewoonlijk wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bestelt wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Terneuzen is zeer populair. Voor senioren die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer tijd en autonomie. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Terneuzen: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 4530, 4531, 4532, 4533, 4535, 4536, 4537, 4538”. Lees verder over Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, gemalen of wellicht eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente