Maaltijdvoorziening Soest

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Soest

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Soest is men name interessant voor alle senioren die vanwege ouderdom of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Soest zien we veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke instellingen als Maaltijdservice.nl, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Middels dit soort aanbieders kan iedereen rekenen op gezonde maaltijden als Drumsticks met vleesjus, wilde rijst, witte kool en kerriesaus en Doperwtensoep. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt u maaltijdservices en praktische informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Regio-code035 (+3135)
Postcode3762
Kosten (indicatie)v.a. €5,85
Maaltijd tipSpaghetti Bolognese, kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Soest

Een bepaald voedingsvoorschrift is nodig voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept vol groenten draagt hier zeker aan bij. Wil naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie kunt u aanspraak doen op belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom zoomen we in op de belangrijkste vormen: ZVW, WLZ en WMO, als ook mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Soest.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt beheerd door de gemeente Soest. Bedoeld voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren of ouderen met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Soms kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen doen of helpen bij het eten. In Soest kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Soest vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Soest? In deze gemeente onderscheiden we verscheidene bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kalkoenbiefstuk in dragonsaus, Tuinbonen met ui en tijm, Gebakken aardappelblokjes en Lekkerbekje met vegetarische jus, gekookte aardappelen, sperziebonen. U kunt kiezen uit keukens die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die de gerechten opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
SPAR KennisKorenbloemstraat 103772 GKBarneveld
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Restaurant de MeentJohan de Wittlaan 123771 HPBarneveld
Welzijn BarneveldNieuwe Markt 63771 CBBarneveld
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Soest

Een deel van de buurthuizen in de gemeente Soest bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten zoals Pannenkoeken met spek, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe is het bovendien mogelijk om het eten thuis af te leveren. Via www.soest.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Soest
 • Regionummer: 035 (+3135)
 • Postcode: 3762
 • Lokale wijk: t

Potentiële maaltijden

 • Forel met venkel
 • Ajam pangang, nasi goreng
 • Nasi babi pangang
 • Visburger met groenten
 • Nasi kip saté

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Soest aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.soest.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Soest voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op tussen de 6 en 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er drie opties: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,90. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,90. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Soest koopt u voor circa €8,80. Meestal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Soest is een ware uitkomst. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken geeft dat ongebondenheid en structuur. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Soest: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 3760, 3761, 3762, 3763, 3764, 3765, 3766, 3768”. Ga door naar: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, gemalen of juist vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente