Maaltijdvoorziening Eemnes

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eemnes

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eemnes is er voor alle bejaarden die vanwege leeftijd of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Eemnes kunt u kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als Maaltijdservice.nl, of provinciale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via soortgelijke instellingen kan elke oudere weer genieten van smaakvolle recepten zoals Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree en Varkensschnitzel, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. Onderstaand doorzoekt men beschikbare bedrijven en handige details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteEemnes
Regio-code035 (+3135)
Postcode3755
Kosten (indicatie)v.a. €5,75
Smaakvolle maaltijdMacaroni-gehakt schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Eemnes

Een juist voedingspatroon is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil boodschappen kopen en koken niet zelfstandig omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u aanspraak doen op bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina behandelen we de meest toegepaste wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Eemnes.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Eemnes. Te gebruiken door senioren die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor senioren die permanent professionele zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of inwoners met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige gevallen kan een familielid of vriend ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Eemnes zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eemnes vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Eemnes? In deze plaats vinden we talloze tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Bami goreng met rundvlees en Roodbaarsfilet met kappertjessaus, witte rijst, gemende groenten. U kunt kiezen uit organisaties die zich vooral richten op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die uw maal warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Restaurant de MeentJohan de Wittlaan 123771 HPBarneveld
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
Welzijn BarneveldNieuwe Markt 63771 CBBarneveld
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Eemnes

Verschillende zorghuizen in de omgeving Eemnes bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants bieden smaakvolle gerechten zoals Pastaschotel: kip met broccoli, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.eemnes.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Subsidie.

Kerngegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Eemnes
 • Regionummer: 035 (+3135)
 • Centrale postcode: 3755
 • Populaire wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Tomatensoep met balletjes
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Groentesoep
 • Bami goreng
 • Champignonsoep

Steden in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het permanente zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Check ook wat uw gemeente Eemnes te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemnes.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Eemnes voor ouderen en start met bestellen. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €5,20. Gezonde koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eemnes is verkrijgbaar vanaf €8,40. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bestelt steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Eemnes heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan geeft dat meer tijd en structuur. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Eemnes: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 3755”. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, gemalen, natriumarm, zoutarm of misschien eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!