Maaltijdvoorziening Bunschoten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bunschoten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bunschoten is er voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of een belemmering niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Bunschoten zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij dit soort mogelijkheden heeft men de beschikking over verantwoorde recepten als Visburger met groenten en/of Vegetarische abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men eet-instellingen en bruikbare voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Regio-code033 (+3133)
Postcode3752
Kosten (indicatie)v.a. €5,72
Maaltijd tipKippenbout. Bonne femme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Bunschoten

Een speciaal voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner bomvol groenten moet dan ook het streven zijn. Lukt het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u gebruik maken van bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij een aantal wetten en subsidieregelingen. Hierna benaderen we deze vormen van zorg: ZVW, WLZ en WMO, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Bunschoten.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Bunschoten. Te gebruiken door inwoners die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die permanent zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen of senioren met handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan een partner helpen met boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Bunschoten kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bunschoten vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Bunschoten? In de regio bestaat er de keuze uit meerdere keukens en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Eten zoals Gebonden goulashsoep en Omelet, hollandaisesaus, broccoli, aardappelpuree. Er zijn leveranciers die gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en services die het diner opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Welzijn BarneveldNieuwe Markt 63771 CBBarneveld
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Bunschoten

Verscheidene zorghuizen in de buurt van Bunschoten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants serveren voedzame gerechten zoals Runderlapje, spruitjes, gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe bieden ze ook de optie het eten af te halen of te laten bezorgen. Via www.bunschoten.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Maaltijdservice.nl.

Stats & Facts

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Bunschoten
 • (Net) nummer: 033 (+3133)
 • Postcodegebied: 3752
 • Lokale wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Pannekoeken met een gebakken ei
 • Kersenpannenkoek
 • Gebonden rundvleessoep
 • Savooiekool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het lichte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van hulp een optie zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Bunschoten doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.bunschoten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Bunschoten voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, altijd door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht ongeveer 6 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,50. Koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,70. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bunschoten kan u al bestellen vanaf €8,30. Normaal is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert altijd persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Bunschoten is zeer populair. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer vrijheid en comfort. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Bunschoten: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 3750, 3751, 3752”. Klik verder naar Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. zoutarm, gemalen, natriumarm, glutenvrij of wellicht vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente