Maaltijdvoorziening Berlicum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Berlicum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Berlicum is zeer populair bij alle bewoners die i.v.m leeftijd of een andere oorzaak niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Sint-Michielsgestel zien we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van soortgelijke aanbieders zit er niemand zonder smaakvolle diners als Spagheti carbonara of Chinese wokschotel. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest men meer over eet-bedrijven en nuttige gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Regio-code073 (+3173)
Postcode5258
Kosten (indicatie)v.a. €5,85
Smaakvolle maaltijdKip tikka massala, basmatirijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Berlicum

Een uitgekiend maaltijdplan is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept met voldoende mineralen moet dan ook het streven zijn. Wil boodschappen doen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig ten gevolge van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval zijn er verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom verwerken we de populairste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Sint-Michielsgestel.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Sint-Michielsgestel. Speciaal voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die permanent extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of bewoners met een lichamelijke handicap. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Vaak kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Berlicum kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Berlicum vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Berlicum? In deze plaats zijn er allerlei keukens en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Gepaneerde varkensschnitzel en Pittige sperzieboontjes. Wij onderscheiden keukens die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het diner al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager HolMercuriusplein 625258 AXBerlicum
Keurslagerij OosterhofOosterhof 45283 BVBoxtel
Ton KantersRaadhuisstraat 3F5261 EHVught
Lisette KooktStriensestraat 315241 AWRosmalen
Slagerij van OerleLokerenpassage 1165235 KSs-Hertogenbosch
Keurslager CooijmansNieuwstraat 735271 ACSint-Michielsgestel
Slagerij JacobsMoleneindplein 1165262 CMVught
Zorggroep Elde MaasduinenPostbus 745280 ABBoxtel
Maaltijdservice SchuurmansBramerslandstraat 15275 HEDen Dungen
Stichting VughterstedeMolenrijnselaan 485262 TNVught
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Berlicum

Sommige verzorgingstehuizen in en rondom Berlicum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke menu’s zoals Blinde vink in jus, rode bietjes en gekruide aardappelpartjes, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om het aanbod aan huis te bezorgen. Via www.sint-michielsgestel.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: ZVW.

Belangrijke info

Smaakvolle maaltijden

 • Chinese wokschotel
 • Spinazie à la crème met champignons
 • Pannenkoeken met spek
 • Nasi babi pangang
 • Hete Bliksem met een speklapje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het beperkte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke zorgvormen te kiezen zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Sint-Michielsgestel te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.sint-michielsgestel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Berlicum voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, gebruikelijk door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op zo’n 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,10. Dagverse/koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,80. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Berlicum is beschikbaar vanaf €7,90. Dikwijls wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bepaald altijd zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Berlicum is ontzettend handig. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken levert dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Berlicum: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 5258”. Bekijk ook info over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, gemalen of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!