Maaltijdvoorziening Hekendorp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hekendorp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hekendorp is bedoeld voor alle inwoners die vanwege leeftijd of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Oudewater is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. dit soort aanbieders kan men zeker zijn van lekkere gerechten als Zalmfiletstukjes in kervelsaus, Penne met groente of Sucade Hollandaise. Onderstaand doorzoekt men maaltijddiensten en belangrijke voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Regio-code0182 (+31182)
Postcode3467
Kosten (indicatie)v.a. €6,41
Lekkere maaltijdKoolvis, broccoli, kruidenpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Hekendorp

Een eigen voedingspatroon is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept met voldoende voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Wil een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet meer zelf omwille van problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval bestaan er een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op speciale subsidievormen en zorgwetten. Hieronder benaderen we de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Oudewater.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Oudewater. Te gebruiken door inwoners die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bewoners die doorlopend zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende ouderen of bewoners met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Hekendorp zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hekendorp vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Hekendorp? In uw omgeving bestaan er een aantal aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Gehaktschotel, aubergine, aardappelschijfjes in kaassaus of Schelvis in Dijon-mosterdsaus. U kunt kiezen voor keukens met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die het eten opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKerkweg 43465 JJDriebruggen
Zuwe ZorgMaarssenbroeksedijk 43542 DNUtrecht
GazaDorpsstraat 703481 ENHarmelen
De RijnhovenTouwslagerslaan 13454 GVDe Meern
Slagerij GroeneveldTournoysveld 1053443 ESWoerden
Slagerij van SchipBalijelaan 163521 GRUtrecht
Slagerij van VuurenTwijnstraat 523511 ZMUtrecht
AxionContinu – TolsteegSaffierlaan 103523 RCUtrecht
Keurslager PottSmaragdplein 2233523 EHUtrecht
Stichting U CentraalPieterskerkhof 163512 JRUtrecht
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Hekendorp

Meerdere woonzorgcentra rondom Hekendorp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke menu’s als Kipfilet met kruidenjus, witte rijst, wokgroenten, tegen lage kosten. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op www.oudewater.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Subsidie.

Kerngegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Oudewater
 • (Net) nummer: 0182 (+31182)
 • Postcode: 3467
 • Wijk: Hekendorp

Maaltijd suggesties

 • Kip kantonees, rijstmix
 • Macaronischotel
 • Gehaktballetjes in uienjus
 • Rundergehaktbal in jus
 • Draadjesvlees in rode wijnsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het ingrijpendere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke soorten zorg te kiezen zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Ontdek ook wat de gemeente Oudewater te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.oudewater.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Hekendorp voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, in de regel door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer zo’n 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het handige van koelvers is dagverse bereiding, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,60. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €6,80. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hekendorp is verkrijgbaar vanaf €7,20. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Hekendorp is ontzettend handig. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit ongebondenheid en routine. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Hekendorp: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 3467”. Wellicht relevant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. gemalen, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!