Maaltijdvoorziening Duivendrecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Duivendrecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Duivendrecht is er voor alle ouderen die door hun leeftijd of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Ouder-Amstel onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij deze unieke voorzieningen beschikt men altijd over heerlijke diners als Viscurry, Sajour boontjes, Couscous en Bloemkool cordonbleu schotel. Op deze website vergelijkt men maaltijdservices en essentiële inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Regio-code020 (+3120)
Postcode1115
Kosten (indicatie)v.a. €4,95
Maaltijd tipVarkenssaucijs in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Duivendrecht

Een eigen voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner bomvol voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Gaat een supermarkt bezoeken en koken niet meer gezien uw problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Gelukkig bestaan er verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Daarom gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en de mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Ouder-Amstel.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Ouder-Amstel. Bedoeld voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die 24 uur per dag zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie of mensen met een fysiek ongemak. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Duivendrecht zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Duivendrecht vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Duivendrecht? In uw omgeving bestaat er de keuze uit allerlei maaltijdservices en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Schnitzel met jachtsaus en rozemarijn aardappel of Gehakt in roomsaus. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en instellingen die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Samen Eten DuivendrechtDorpsplein 601115 CXDuivendrecht
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Zorgcirkel – De KeernBurgemeester Postweg 91121 JALandsmeer
Keurslager SchöninghGruttoplein 121113 HMDiemen
Keurslager PiepenbrockKruidenhof 241112 PSDiemen
Zorgcirkel – Sint NicolaashofSint Nicolaashof 11131 GTVolendam
Zorgcirkel – Zoet invalMarktplein 121121 JBLandsmeer
Keurslager TaamHoogstraat 31135 BZEdam
Zorgcirkel – Friese VlaakFriese Vlaak 391132 MPVolendam
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Duivendrecht

Verscheidene bejaardentehuizen in de buurt van Duivendrecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken voedzame gerechten zoals Abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het ook mogelijk om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.ouder-amstel.nl leest u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over WMO.

Informatie

Maaltijd ideën

 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Gebakken aardappels
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Tagliatelleschotel met kip
 • Aardappelgratin

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van zorg mogelijk zijn. Vergelijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Ouder-Amstel regelt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.ouder-amstel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Check de maaltijdservices in Duivendrecht voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op zo’n 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Koelvers biedt super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €3,50. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Duivendrecht is er al voor €8,50. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bepaald altijd zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst en online). U houdt de regie in eigen handen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Duivendrecht heeft veel voordelen. Voor ouderen die nog op eigen benen staan geeft dit meer tijd en regelmaat. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Duivendrecht: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 1115”. Bekijk ook info over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij of wellicht eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!