Maaltijdvoorziening Haaksbergen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haaksbergen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haaksbergen is zeer populair bij alle bejaarden die i.v.m ouderdom of door iets anders niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Haaksbergen zien we verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke instellingen als De Dievpriesman, of lokale instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van zulke organisaties kan iedereen rekenen op complete gerechten zoals Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen en Kibbeling met kruidendip. Via onze service treft men aanbieders en waardevolle informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
Regio-code053 (+3153)
Postcode7481
Kosten (indicatie)v.a. €5,51
Smaakvolle maaltijdDonkey Kicks Chicken

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Haaksbergen

Een juist voedingsvoorschrift is aan te raden voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam gerecht bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig vanwege gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie onderscheiden we handige subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er een aantal wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema zoomen we in op de belangrijkste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Haaksbergen.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Haaksbergen. Te gebruiken door mensen die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die permanent intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie en hulpbehoevenden met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of samen eten. In Haaksbergen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haaksbergen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Haaksbergen? In deze plaats kunt u kiezen uit verscheidene services en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Gepofte aardappels of Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie. U kunt kiezen uit organisaties die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBevertstraat 27481 CXHaaksbergen
Livio – Bouleva​​rdBoulevard 1945 n​r. 460​7511 ALEnschede
Livio – Het SaalmerinkKlaashuisstraat 97481 ENHaaksbergen
SPAR MaaltijdserviceGoorseweg 127478 BDDiepenheim
BuurtzorgGrotestraat 47475 AXMarkelo
Stichting Het MichgoriushuisZuiderhagen 37491 CDDelden
Meat & Meals BroekhuisKalter 17481 LRHaaksbergen
Liberein – De EschpoortBoulevard 1945 nr. 5057511 ADEnschede
Keurslager BrummelhuisGoorsestraat 337496 ABHengevelde
Slagerij VisschedijkKortestraat 197491 AXDelden
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Haaksbergen

Verschillende zorghuizen in de omgeving van Haaksbergen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants serveren verse gerechten zoals Garnalensoep, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bieden ze ook de optie de gerechten thuis te laten bezorgen. Via www.haaksbergen.nl leest u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Vers aan Tafel.

Kerngegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Haaksbergen
 • Netnummer: 053 (+3153)
 • Centrale postcode: 7481
 • Veel gezochte wijk: Haaksbergen

Maaltijd suggesties

 • Tomatensoep
 • Spinazie schotel met gehaktbal
 • Rode kool met gehakt schotel
 • Gebakken aardappels
 • Sucade Hollandaise

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het kortstondige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of spreken we over meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke vormen van hulp mogelijk zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Haaksbergen aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.haaksbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Haaksbergen voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €3,60. Koelverse gerechten zijn er al voor €6,30. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haaksbergen kan u al bestellen vanaf €7,00. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest steeds zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Haaksbergen is een ware uitkomst. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken geeft dat ongebondenheid en autonomie. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Tegenwoordig met veel groenten, goede voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Haaksbergen: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 7480, 7481, 7482, 7483”. Wellicht relevant: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, lactosevrij, natriumarm, zoutarm of misschien vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!