Maaltijdvoorziening Hengelo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hengelo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hengelo is zeer populair bij alle bewoners die vanwege ouderdom of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Hengelo zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke instellingen als Vers aan Tafel, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met dit soort aanbieders is iedereen verzekerd van heerlijke diners zoals Varkenshaasstukjes in bearnaisesaus, Spinazie à la crème, Volkoren spaghetti en/of Gekruide speklapjes in jus, Kapucijners met amandel, Aardappelpuree met tuinkruiden. Via onze service treft men de verschillende services en handige voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Regio-code0575 (+31575)
Postcode7551
Kosten (indicatie)v.a. €5,54
Maaltijd tipGebonden tomatensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Hengelo

Een eigen voedingsvoorschrift is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten mag men niet overslaan. Gaat naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje ter wille van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop zijn er bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op verschillende maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema vertellen we wat meer over de beste regelingen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Hengelo.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Hengelo. Te gebruiken door bejaarden die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die 24/7 professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie en bejaarden met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Hengelo zijn er ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hengelo vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Hengelo? In de buurt van uw postcode vinden we een hoop bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Kabeljauw, dillesaus, sperziebonen, krieltjes en Kerriesoep. U kunt kiezen uit bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die de gerechten warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Mams CateringElferinksweg 877545 KBEnschede
Keurslager PotsChristiaan Langefeldstraat 427558 CTHengelo
TSN ThuiszorgIsaac da Costastraat 957552 VVHengelo
Restaurant De BrinkDe Posten 1357544 LREnschede
Keurslager ElzingaVeldhoflanden 47542 LAEnschede
BuurtzorgGeerdinksweg 139 77555 DLHengelo
Keurslagerij LeurinkWillem de Merodestraat 767552 WZHengelo
Keurslager KoekenbergDeurningerstraat 1027557 HJHengelo
Calida ZorgDemmersweg 347556 BNHengelo
Carint ReggelandBoortorenweg 207554 RSHengelo
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Hengelo

Verschillende verzorgingstehuizen in de omgeving Hengelo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants faciliteren lekkere menu’s als Kalkoenlapje met Provençaalse jus, gebakken wedges en wortelen met peterselie, met weinig winstmarge. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan bestaat er de optie om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Middels www.hengelo.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: WMO.

Stats & Facts

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Hengelo
 • Netnummer: 0575 (+31575)
 • Centrale postcode: 7551
 • Wijk: Binnenstad

Maaltijd ideën

 • Hamlapje in jus
 • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
 • Kippensoep met vermicelli
 • Kipsaté en ei met bami goreng
 • Bami, quorn, satésaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over permanente zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke soorten zorg tot de opties behoren. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Hengelo kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.hengelo.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Hengelo voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten kunt u thuis verwachten, steeds vaker door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op een kleine 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er drie alternatieven: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,50. Koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hengelo kan u al bestellen vanaf €7,70. Doorgaans is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Hengelo is een ware uitkomst. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Hengelo: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 7255, 7550, 7551, 7552, 7553, 7554, 7555, 7556, 7557, 7558, 7559”. Ga door naar: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm en ook eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!