Maaltijdvoorziening Tilburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Tilburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Tilburg biedt uitkomst voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Tilburg onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Maaltijdservice.nl, of provinciale instanties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via zulk soort instellingen kan iedereen weer genieten van gezonde recepten als Zalmfilet, dillesaus, spinazie/erwten mix, aardappelpuree peterselie-bieslook of Heldere boerengroentesoep. Onderstaand vindt u leveranciers en waardevolle inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Regio-code013 (+3113)
Postcode5038
Kosten (indicatie)v.a. €6,92
Recept tipSpaghetti Napoli

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Tilburg

Een juist voedingspatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg voedingsstoffen is daarom ook de basis. Wil het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u eens kijken naar verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er velerlei wetten en regelingen (subsidie). Hieronder gaan we dieper in op deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Tilburg.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Tilburg. Relevant voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die de hele dag goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of senioren met beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Tilburg kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Tilburg vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Tilburg? In de buurt van uw postcode zien we relatief veel aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Boeuf stroganoff, witte rijst, rode kool met appel en Kippenvlees in kerriesaus. U kunt kiezen voor leveranciers die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
MaaltijdenExpresBoomstraat 1615038 GRTilburg
Keurslager van HoofKreitenmolenstraat 275071 BAUdenhout
De WeverDoctor Deelenlaan 65042 ADTilburg
SPAR AertsBurg. Van de Mortelplein 415037 PJTilburg
Slagerij van de ZandeAmer 55032 AZTilburg
Van RoesselDorpsstraat 635051 CJGoirle
Slagerij van der DonkPaletplein 125044 JBTilburg
Slagerij La CucinaGemullehoekenweg 55061 MAOisterwijk
ThebeKerkstraat 45051 LBGoirle
Slagerij van HestTilburgseweg 815051 ABGoirle
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Tilburg

Meerdere zorgcentra in de gemeente Tilburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants serveren vitale maaltijden als Kip kantonees, rijstmix, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om het eten te laten bezorgen. Aan de hand van www.tilburg.nl spot u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Subsidie.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Tilburg
 • (Regio) nummer: 013 (+3113)
 • Hoofdpostcode: 5038
 • Populaire wijk: Centrum

Geschikte maaltijden

 • Snijbonen
 • Gekruide speklap
 • Stamppot knolselderij met rucola
 • Kip in roomsaus
 • Macaronischotel bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Betreft het kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke types zorg een optie zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Tilburg faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.tilburg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Tilburg voor ouderen en kies een geschikte. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie type maaltijden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Tilburg kunt u al aanvragen voor €7,80. Vaak betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst en online). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Tilburg is ontzettend handig. Voor mensen die zichzelf kunnen redden geeft dat meer rust en structuur. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Tilburg: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5011, 5012, 5013, 5014, 5015, 5017, 5018, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5035, 5036, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047, 5048, 5049”. Lees verder over Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, gemalen of juist vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente