Maaltijdvoorziening Best

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Best

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Best is aantrekkelijk voor alle bewoners die vanwege leeftijd of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Best kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via soortgelijke leveranciers heeft men de beschikking over smaakvolle gerechten zoals Vegetarische spicy bean burger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, snijbonen of Koninginnesoep met kip. Op deze pagina leest u meer over leveranciers en belangrijke kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBest
Regio-code0499 (+31499)
Postcode5683
Kosten (indicatie)v.a. €6,47
Geschikte maaltijdWitte rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Best

Een uitgekiend eetpatroon is aan te raden voor uw vitaliteit. Een gezond recept met voldoende voedingsstoffen mag men niet overslaan. Gaat boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer wegens leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Gelukkig kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder zoomen we in op de populairste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Best.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Best. Uniek voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die continu intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of senioren met een fysiek ongemak. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Vaak kan een familielid of vriend helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd koken. In Best kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Best vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Best? In en rondom uw woonplaats zien we een aantal organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Groentesoep en Doperwtenpuree. Wij onderscheiden aanbieders die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij MennenBoterhoek 265683 AVBest
Keurslagerij Schutjes17 Septemberplein 1B5691 DGSon
Zorg van RinetteAmbachtsweg 165683 CDBest
Van Den Beuken CateringDe Tienden 26a5674 TBNuenen
Keurslagerij VogelsHoge Brake 465672 GMNuenen
Stichting Sint JorisSint Jorisstraat 15688 ASOirschot
ZuidZorg WijkzorgRaadhuisstraat 405683 GGBest
BuurtzorgMarkt 15691 ARSon
Keurslager VugsDe Loop 395688 EWOirschot
BuurtzorgKoestraat 4 C5688 AGOirschot
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Best

Diverse zorghuizen in de gemeente Best bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren gezonde gerechten zoals Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst, tegen lage kosten. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms is het ook mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Via www.gemeentebest.nl spot u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Informatie

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Best
 • Regionummer: 0499 (+31499)
 • Centrale postcode: 5683
 • Lokale wijk: Best

Maaltijd ideën

 • Draadjesvlees in rode wijnsaus
 • Macaroni, groenten-tomatensaus
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Bami goreng
 • Tomatensoep met balletjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp tot de opties behoren. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Best doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentebest.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Check de maaltijdservices in Best voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op circa 5 – 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Feitelijk zijn er 3 smaken: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,30. Gezonde koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,90. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Best is er al vanaf €7,50. Veelal is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor een korte periode bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Best is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer tijd en regelmaat. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren kwiek en energiek blijven. Vooral de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Best: “bezorgen resulteert in veel vrijheid in postcodegebied 5680, 5681, 5682, 5683, 5684, 5685”. Lees verder over Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!