Maaltijdvoorziening Noordwijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Noordwijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Noordwijk biedt uitkomst voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Noordwijk kunt u kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als Uitgekookt, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met zulk soort services is iedereen verzekerd van gezonde maaltijden zoals Kipstukjes in kerriesaus, doperwten en witte rijst met rozijntjes of Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met peterselie. Onderstaand bekijkt men eet-instellingen en bruikbare voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Regio-code0594 (+31594)
Postcode2201
Kosten (indicatie)v.a. €6,44
Geschikte maaltijdRookworst met stamppot zuurkool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Noordwijk

Een bepaald voedingspatroon is onmisbaar voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht vol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het boodschappen inkopen en koken niet eigenhandig vanwege fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval zijn er prima maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? Er zijn een aantal subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema bespreken we de belangrijkste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en eigen mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Noordwijk.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Noordwijk. Speciaal voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die 24/7 professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende mensen en inwoners met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij het doen van boodschappen of samen eten. In Noordwijk kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Noordwijk vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Noordwijk? In de buurt van uw postcode vinden we allerlei firma’s en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip korma, rijstmix en Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus. U kunt kiezen uit maaltijdservices die gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die de gerechten opgewarmd brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKerkstraat 6 A2201 KMNoordwijk
Keurslager KootZeestraat 112211 XANoordwijkerhout
Keurslager van der BentKerkstraat 502201 KNNoordwijk
Wesselius MaaltijdenSatellietbaan 29a2181 MGHillegom
Keurslager van GennipHoofdstraat 1142181 EGHillegom
KBO NoordwijkGoohorstlaan 312203 BCNoordwijk
SPAR MaaltijdserviceRechthoeklaan 102201 ZRNoordwijk
BuurtzorgDijkzicht 12211 HZNoordwijkerhout
Topaz – MunnekeweijVia Antiqua 252211 HWNoordwijkerhout
Groot HoogwaakGroot Hoogwaak 12202 TGNoordwijk
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Noordwijk

Een deel van de zorghuizen in de buurt van Noordwijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants voeren een assortiment de lekkerste maaltijden zoals Witlofschotel met ham en kaas, tegen lage kosten. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om het eten aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.noordwijk.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: WLZ.

Gegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Noordwijk
 • Netnummer: 0594 (+31594)
 • Centrale postcode: 2201
 • Lokale wijk: Noordwijk-Binnen

Maaltijd ideën

 • Ajam pangang, bami goreng
 • Kaaskroketjes
 • Vissticks met groenten
 • Ribkarbonade in jus
 • Indisch gehaktbrood

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer grondige zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van hulp mogelijk zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Noordwijk verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.noordwijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Noordwijk voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, vaak door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig via oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en lekker. Tafeltje dekje is handig in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Noordwijk is beschikbaar vanaf €8,10. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Noordwijk is sterk in opkomst. Voor mensen die nog op eigen benen staan levert dit extra tijd en voordeel. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Noordwijk: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 2200, 2201, 2202, 2203, 2204”. Mogelijk interessant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. glutenvrij, natriumarm, gemalen, zoutarm of wellicht koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!