Maaltijdvoorziening Lisse

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lisse

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lisse biedt uitkomst voor alle inwoners die door ouderdom of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Lisse is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door dit soort voorzieningen kan iedereen weer genieten van voedzame menu’s zoals Witlof a la creme en Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot hutspot. Via onze service bekijkt men eetpunten en essentiële inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLisse
Regio-code0252 (+31252)
Postcode2161
Kosten (indicatie)v.a. €6,38
Maaltijd tipViergroentenstamppot, gehaktbal

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Lisse

Een uitgekiend eetpatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond gerecht met genoeg voedingsstoffen is daarom ook de basis. Gaat boodschappen doen en in de keuken staan niet eigenhandig vanwege ouderdom? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u een beroep doen op handige subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? We onderscheiden verscheidene wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina bespreken we deze zorgwetten; WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en lokale mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Lisse.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Lisse. Uniek voor senioren die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bewoners die continu intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: bejaarden met dementie en inwoners met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Vaak kan een familielid of vriend helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Lisse kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lisse vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Lisse? In deze streek vinden we veel verschillende bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Pannenkoekenschotel en Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree. U kunt kiezen uit keukens met expertise op het gebied van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die de gerechten opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Baaij FreshKanaalstraat 572161 JCLisse
Stichting Welzijn TeylingenJ.P. Gouverneurlaan 40b2171 ERSassenheim
WelzijnsKompasNassaustraat 31b2161 RJLisse
BuurtzorgLucas Bolsstraat 10d2152 CZNieuw Vennep
Keurslager van der MeerHändelplein 1932151 NNNieuw-Vennep
Dorpshuis De Meerkoet LisserbroekKrabbescheerstraat 12165 XGLisserbroek
Eten van MoesConstantijnstraat 182161 SKLisse
BuurtzorgHoofdstraat 190 b2171 BMSassenheim
Keurslagerij ScholtenHoofdstraat 2612171 BDSassenheim
Slagerij ClemensVivaldistraat 32162 AALisse
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Lisse

Sommige woonzorgcentra in de omgeving van Lisse bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment uitstekende gerechten zoals Kip-groenteschotel, tegen lage kosten. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om het eten aan huis te bezorgen. Op de URL www.lisse.nl leest u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Maaltijdservice.nl.

Kerngegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Lisse
 • Regionummer: 0252 (+31252)
 • Centrale postcode: 2161
 • Wijk: De

Smaakvolle maaltijden

 • Zalmfilet in mosterdsaus
 • Kippenbout. Bonne femme
 • Rundvlees in tijmsaus
 • Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst
 • Gebakken rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke vormen van hulp mogelijk zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Lisse doet inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.lisse.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Lisse voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op ongeveer 5 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,30. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €5,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lisse is er al vanaf €8,00. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest altijd eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Lisse is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die nog op eigen benen staan levert dit meer tijd en autonomie. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen niet ondervoed raken. Vooral de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Lisse: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 2160, 2161, 2162, 2163”. Klik verder naar Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, natriumarm, gemalen, zoutarm en niet te vergeten veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!