Maaltijdvoorziening Haarlemmermeer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haarlemmermeer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haarlemmermeer is ideaal voor alle senioren die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Haarlemmermeer onderscheiden we professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke instellingen als Vers aan Tafel, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van deze instellingen zit er niemand zonder voedzame maaltijden als Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, aardappelpuree met persillade, gemengde groente en/of Witlofschotel met ham. Via onze service doorzoekt u aanbieders en praktische details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Regio-code0252 (+31252)
Postcode2132
Kosten (indicatie)v.a. €5,16
Maaltijd tipChinese wokschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Haarlemmermeer

Een eigen eetpatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht bomvol mineralen moet dan ook het streven zijn. Lukt een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet meer zelf ter wille van ouderdom? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op prima subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op diverse subsidievormen en zorgwetten. Hierna zoomen we in op deze zorgwetten; ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Haarlemmermeer.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Haarlemmermeer. Ontwikkeld voor inwoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die continu intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie en ouderen met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Vaak kan een partner helpen met een supermarkt bezoeken of samen eten. In Haarlemmermeer kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haarlemmermeer vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Haarlemmermeer? In deze streek onderscheiden we een aantal bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen en Varkensschnitzel, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. U kunt kiezen voor aanbieders gespecialiseerd in diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bedrijven die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die hiermee kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De BuurtBrasserieBurgemeester Pabstlaan 2602131 XWHoofddorp
PCSOH WesterkimZaaiersstraat 12151 CKNieuw-Vennep
Slagerij WierdaSkagerrak 2122133 DWHoofddorp
PCSOH ’t KruispuntKruislaan 542131 WEHoofddorp
SPAR de BruynZwarteweg 442121 BCBennebroek
Keurslager KroezenMarkenburg 1012135 DSHoofddorp
Slagerij ReusAalburgplein 592134 CNHoofddorp
Thuis met RobertjanCruquiusdijk 792142 ESCruquius
BuurtzorgMarkenburg 1412135 DXHoofddorp
Keurslager van BourgondiënMuiderbos 1702134 SWHoofddorp
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Haarlemmermeer

Verscheidene zorgcentra in de streek Haarlemmermeer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren vitale gerechten zoals Kip, worteltjes, aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Via www.haarlemmermeer.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar Proefpakket.

Stats & Facts

Lekkere maaltijden

 • Gepaneerde kipnuggets
 • Broccolisoep
 • Gebakken rijst
 • Doperwtje wortel kippenpoot schotel
 • Wisselmenu Asperge Brabanconne

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke zorgvormen tot de opties behoren. Zoek naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Haarlemmermeer aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.haarlemmermeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Haarlemmermeer voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,20. Heerlijke koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,30. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haarlemmermeer bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Haarlemmermeer is sterk in opkomst. Voor inwoners die nog op eigen benen staan biedt dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Haarlemmermeer: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 2150, 2151, 2152, 2153”. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, lactosevrij en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente