Maaltijdvoorziening Beek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Beek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Beek is in het leven geroepen voor alle mensen die door hun leeftijd of een belemmering niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Beek zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijk opererende diensten als Mealhero, of gespecialiseerde vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van zulke voorzieningen heeft men de beschikking over voedzame gerechten als Gebonden goulashsoep of Groentensoep. Op dit portaal doorzoekt men eet-bedrijven en praktische voorlichting wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Regio-code0316 (+31316)
Postcode6191
Kosten (indicatie)v.a. €6,07
Geschikte maaltijdGemengde groenteschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Beek

Een goed eetpatroon is relevant voor de gezondheid. Een voedzaam diner met genoeg voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Wil naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje ter wille van gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig kunt u gebruik maken van bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op velerlei wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema vertellen we wat meer over de populairste vormen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Beek.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Beek. In het leven geroepen voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die de hele dag door professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: mensen met dementie en bejaarden met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Gelukkigkunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of samen eten. In Beek kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Beek vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Beek? In uw omgeving bestaat er de keuze uit een groot aantal bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Bami goreng en Runderstoofpotje met stamppot hutspot. U kunt kiezen uit aanbieders die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij VeugenMarkt 100a6191 JKBeek
Daniels KeukenCassedonk 146218 GLMaastricht
Veronique KooktAdres: Wethouder Sangersstraat 466191 NABeek
BuurtzorgBandkeramiek Straat 66181 CLElsloo
SPAR MaaltijdserviceBongerd 86176 AWSpaubeek
Keurslager WeversHerculeshof 136215 BCMaastricht
Envida MaaltijdenAbtstraat 2a6211 LSMaastricht
ZorgpuntClavecymbelstraat 73 a6217 CSMaastricht
BuurtzorgAureliushof 129 A6215 SRMaastricht
De BeyartBrusselsestraat 386211 PGMaastricht
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Beek

Diverse verzorgingstehuizen in en rondom Beek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment voedzame maaltijden zoals Braadworst in barbecuesaus, voor de kleine portemonnee. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Doorgaans bestaat er de optie om de menu’s thuis af te leveren. Op de URL www.gemeentebeek.nl vindt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over WLZ.

Informatie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Beek
 • Regionummer: 0316 (+31316)
 • Postcode: 6191
 • Lokale wijk: Beek

Lekkere maaltijden

 • Pannenkoekenschotel
 • Runderlapje in jus
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Zuurkoolstamppot
 • Runderhachee met rode kool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke soorten zorg te kiezen zijn. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Check ook wat de gemeente Beek doet omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentebeek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Beek voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, altijd door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,90. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €5,70. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Beek is er al voor €7,80. Veelal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U koopt altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Beek is een ware uitkomst. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Vooral deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Beek: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 6190, 6191, 7037”. Mogelijk interessant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, natriumarm en ook vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente