Maaltijdvoorziening Stampersgat

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Stampersgat

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

De maaltijdvoorziening in Stampersgat is bedoeld voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Halderberge is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als Ekomenu, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met behulp van dergelijke oplossingen beschikt men altijd over verantwoorde gerechten zoals Kip op Brabantse wijze met Parijse worteltjes en aardappelpuree of Runderhachee, witte rijst, bloemkool. Op dit portaal vindt men eetpunten en nuttige info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Netnummer0165 (+31165)
Postcode4754
Prijs per maaltijd€5,14
Nummer 1 maaltijdGebonden rundvleessoep

aanvragen-maaltijd Advertentie: Voordelig Uitgekookt proefpakket

Subsidie op maaltijden aan huis in Stampersgat

Een juist eetpatroon is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam gerecht bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Gaat een supermarkt bezoeken en koken niet langer zelfstandig omwille van gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom verwerken we de meest toegepaste wetten: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Halderberge.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Halderberge. Uniek voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bewoners die de hele dag door speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende ouderen en hulpbehoevenden met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Vaak kunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Stampersgat kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Warme maaltijdservice Stampersgat vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Stampersgat? In deze streek kunt u kiezen uit talloze keukens en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Naturel-pannenkoek en Speklapje met vleesjus, gekookte aardappelen, rode bieten. Er zijn instellingen die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vergelijkt u flink wat belangrijke tafeltje dekje services die leveren in uw gemeente.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice
uitgekookt
 • Uitgekookt
 • Thuis uit eten!
 • Geen doorlopend lidmaatschap
 • Ook soepen en toetjes
apetito
 • Apetito
 • Zorgvuldig gekozen ingrediënten
 • Aantrekkelijke prijzen
 • 5 maaltijden voor €19,95
food-connect
 • Food Connect
 • Volgens de schijf van 5
 • Goede maaltijdvoorziening
 • Vers op maat
maaltijdservice-nl
vers-aan-tafel
 • Vers aan Tafel
 • Persoonlijk en herkenbaar
 • Met aantrekkelijk proefpakket
 • De lekkerste seizoensmaaltijden
mealhero
 • Mealhero
 • Altijd bereikbaar
 • Echt ontzorgen
 • Uitsluitend diepvries-maaltijden

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Stampersgat

Verscheidene bejaardentehuizen in de buurt van Stampersgat bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod complete menu’s zoals Spinaziestamppot, omelet, tegen lage kosten. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bieden ze ook de optie het aanbod thuis af te leveren. Op www.halderberge.nl treft u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Maaltijdservice.nl.

Kerngegevens

Populaire maaltijden

 • Chicken Lunges
 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Gehakt in roomsaus
 • Kipvink in jus
 • Groentensoep

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over tijdelijke zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan ingrijpendere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke soorten zorg geschikt zijn. Bekijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Halderberge faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.halderberge.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Stampersgat voor ouderen en start met bestellen. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op zo’n 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over drie opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €3,90. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,10. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Stampersgat kan u al bestellen vanaf €8,70. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul het formulier in. Een maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest wekelijks zelf de gerechten (telefonisch, online of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2021

Eten aan huis bezorgen in Stampersgat is zeer populair. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze verse maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Stampersgat: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 4754”. Bekijk ook info over Food Connect.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. natriumarm, zoutarm, gemalen, glutenvrij of misschien veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00