Maaltijdvoorziening Beverwijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Beverwijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Beverwijk wordt veel gebruikt door alle ouderen die i.v.m ouderdom of een belemmering niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Beverwijk onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met zulk soort diensten kan men zeker zijn van complete gerechten zoals Gegrilde stukjes van soja in uienjus, groentemix van sperziebonen, boterbonen en parijse worteltjes en kruimig gekookte aardappelen en Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. Op deze pagina bekijkt men aanbieders en waardevolle inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Regio-code0251 (+31251)
Postcode1948
Kosten (indicatie)v.a. €5,04
Geschikte maaltijdVerse fruitsalade

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Beverwijk

Een uitgekiend eetpatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Lukt een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet langer zelfstandig gezien uw fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan zijn er interessante maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij speciale wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina benaderen we de beste regelingen: WMO, ZVW en WLZ, en mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Beverwijk.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Beverwijk. In het leven geroepen voor inwoners die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die doorlopend zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere mensen met dementie of bejaarden met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Gelukkigkan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Beverwijk zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Beverwijk vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Beverwijk? In uw omgeving zien we allerlei maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Verse rauwkostsalade of Verse rauwkostsalade. Wij onderscheiden leveranciers die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ViVa! – Huis ter WijckPlesmanweg 11945 WKBeverwijk
BuurtzorgRijksstraatweg 113 A1969 LDHeemskerk
SPAR PolisteVerl. Voorstraat 561949 CNWijk Aan Zee
Beverwijk – ViVa! ElsantaPresident Kennedyplein 2251945 SGBeverwijk
Keurslagerij DekkerWijkerbaan 4a1945 SEBeverwijk
Viva! – Sint AgnesZamenhof 651962 GAHeemskerk
BuurtzorgRelweg 11 A1949 EBWijk aan Zee
Viva! – WaterrijckLessestraat 81966 SGHeemskerk
Viva! – WesterheemWesterheem 901964 EJHeemskerk
ViVa! – MeerstateMozartstraat 911962 ABHeemskerk
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Beverwijk

Sommige woonzorgcentra in de gemeente Beverwijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken warme menu’s als Boerengehaktschotel, voor lage prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Via www.beverwijk.nl ontdekt u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Uitgekookt.

Feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Beverwijk
 • (Net) nummer: 0251 (+31251)
 • Postcodegebied: 1948
 • Lokale wijk: Centrum

Voorbeeld maaltijden

 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Naturel-pannenkoek
 • Kipragout champignons
 • Tagliatelle, kip, paddestoelen
 • Schnitzel mexico schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Vergelijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Beverwijk te bieden heeft met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.beverwijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Beverwijk voor ouderen en zoek de beste uit. Houd met name rekening met de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op circa 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,20. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,80. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Beverwijk is beschikbaar vanaf €8,50. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U bent dus volledig flexibel (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Beverwijk kent vele pluspunten. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden geeft dat meer rust en structuur. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Beverwijk: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 1940, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948”. Lees verder over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm of wellicht koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente