Maaltijdvoorziening s Gravenmoer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje s Gravenmoer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in s Gravenmoer is ideaal voor alle bewoners die mede door leeftijd of ernstige beperkingen niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Dongen zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Maaltijdservice.nl, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van dit soort aanbieders heeft iedereen toegang tot ambachtelijke maaltijden zoals Runderlapje met vleesjus, aardappelpuree, rode kool met appel of Kip in crèmesaus, broccoli, aardappelpuree. Op dit portaal vergelijkt men eet-bedrijven en handige inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Regio-code0162 (+31162)
Postcode5109
Kosten (indicatie)v.a. €5,61
Smaakvolle maaltijdBloemkool cordonbleu schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in s Gravenmoer

Een gebalanceerd voedingspatroon is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht bomvol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Kan het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet eigenhandig ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over de beste regelingen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Dongen.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Dongen. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die permanent extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren en hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In s Gravenmoer kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice s Gravenmoer vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in s Gravenmoer? In de regio bestaat er de keuze uit diverse tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Procureur lapje met prei a la crème en aardappel en Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree. U kunt kiezen uit instellingen die gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die het eten warm aan huis brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in s Gravenmoer

Meerdere zorghuizen in de gemeente s Gravenmoer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren complete menu’s als Kip korma, rijstmix, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie de gerechten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.dongen.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Subsidie.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Dongen
 • Netnummer: 0162 (+31162)
 • Postcodegebied: 5109
 • Wijk: Dongen

Geschikte maaltijden

 • Zalmfilet in saus
 • Schnitzel met gebakken aardappels
 • Klapstuk met hutspot
 • Gegrilde paprika
 • Heldere boerengroentesoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over zwaardere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke vormen van hulp te kiezen zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Dongen aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.dongen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in s Gravenmoer voor ouderen en maak een keuze. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, vaak door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht zo’n 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en gezond. Tafeltje dekje is praktisch wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,90. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in s Gravenmoer vindt u al vanaf €7,40. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2022

Eten aan huis bezorgen in s Gravenmoer is een ware uitkomst. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Tegenwoordig met veel groenten, mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden s Gravenmoer: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 5109”. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm of wellicht vegetarisch, veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!