Maaltijdvoorziening Nieuwerbrug aan den Rijn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nieuwerbrug aan den Rijn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nieuwerbrug aan den Rijn is aantrekkelijk voor alle mensen die mede door leeftijd of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is er de keuze uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of kleinschalige bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door middel van deze betrouwbare voorzieningen kan iedereen weer genieten van heerlijke menu’s zoals Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst of Vegetarische goulash, Doperwten, Witte rijst. Onderstaand vindt men eet-bedrijven en belangrijke kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Regio-code0348 (+31348)
Postcode2415
Kosten (indicatie)v.a. €5,17
Smaakvolle maaltijdGestoofde peertjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Nieuwerbrug aan den Rijn

Een bepaald voedingspatroon is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner met genoeg mineralen staat hierbij centraal. Gaat boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig gezien uw fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? In die situatie kunt u een beroep doen op verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij meerdere wetten en regelingen (subsidie). Hieronder gaan we dieper in op de beste regelingen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ontwikkeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor senioren die permanent zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie en hulpbehoevenden met lichamelijke handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen doen of samen eten. In Nieuwerbrug aan den Rijn zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Nieuwerbrug aan den Rijn? In deze plaats vinden we velerlei organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Rundertartaartje met jus, Sperziebonen, Gekookte aardappelen en Andijviestamppot, speklapje. U kunt kiezen voor instellingen die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die het eten warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Anton van RijnSportlaan 42411 XDBodegraven
SPAR MaaltijdserviceDe Strooplikker 192461 CWLangeraar
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
Groene Hart CateringEmmakade 92411 JABodegraven
BuurtzorgNoordstraat 82411 BJBodegraven
Keurslager van der MeerDorpsstraat 1042451 ASLeimuiden
Stichting Welzijn NieuwkoopDe Verbinding 122421 EXNieuwkoop
Stichting Welzijn Ouderen Leimuiden-RijnsaterwoudeEsdoornlaan 12451 XNLeimuiden
Tafeltje Dek JeDennenlaan 152451 XKLeimuiden
Stichting Tafeltje Dek JeBeethovenlaan 672421 TWNieuwkoop
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Nieuwerbrug aan den Rijn

Een deel van de bejaardentehuizen in de omgeving Nieuwerbrug aan den Rijn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren voedzame gerechten als Runderhachee, stamppot hutspot, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans is het tevens mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.bodegraven-reeuwijk.nl ontdekt u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Kerngegevens

Maaltijd ideën

 • Hollandse hachee
 • Varkensfilet in jus met koolraap
 • Boerengehaktschotel
 • Kersenpannenkoek
 • Braadworst in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over meer grondige ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Ontdek ook wat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.bodegraven-reeuwijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Nieuwerbrug aan den Rijn voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,50. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nieuwerbrug aan den Rijn kunt u al aanvragen voor €7,80. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Nieuwerbrug aan den Rijn is ontzettend handig. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit ongebondenheid en regelmaat. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Nieuwerbrug aan den Rijn: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 2415”. Wellicht relevant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. gemalen, glutenvrij, natriumarm, zoutarm of wellicht veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!