Maaltijdvoorziening Stroobos

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Stroobos

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Stroobos is ideaal voor alle ouderen die door hun leeftijd of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Achtkarspelen kunt u kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om grote landelijke instanties als Eten Met Gemak, of thuiszorg instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via zulke voorzieningen kan iedereen weer genieten van smaakvolle diners als Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème en Boeuf stroganoff, witte rijst, rode kool met appel. Op deze website doorzoekt u maaltijddiensten en praktische inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Regio-code0512 (+31512)
Postcode9872
Kosten (indicatie)v.a. €5,37
Geschikte maaltijdHutspot, gesneden rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Stroobos

Een uitgekiend eetpatroon is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd vol mineralen mag men niet overslaan. Gaat naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet 100% veilig meer omwille van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval bestaan er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met verschillende subsidievormen en zorgwetten. Hierna zoomen we in op de beste regelingen: WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. Mogelijk kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Achtkarspelen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Achtkarspelen. Bedoeld voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op mensen die de hele dag door extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren en mensen met fysieke ongemakken. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Soms kan een familielid of vriend helpen met boodschappen doen of helpen bij het eten. In Stroobos kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Stroobos vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Stroobos? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit meerdere keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Vegetarische balletjes met vegetarische jus, gekookte aardappelen, rode kool met appel of Donkey Kicks Chicken. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die het eten warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Stroobos

Diverse buurthuizen in de omgeving van Stroobos bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod ambachtelijke maaltijden zoals Zalmfiletstukjes in bieslooksaus, gesmoorde prei en aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het bovendien mogelijk om de gerechten aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.grootegast.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar WLZ.

Informatie

Maaltijd ideën

 • Gekarameliseerde witlof
 • Hamlapje in jus
 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Nasi Indisch rundvlees
 • Witlofschotel met ham en kaas

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan permanente zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Achtkarspelen aanbiedt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.grootegast.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Stroobos voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op circa 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over drie smaken: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,80. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al voor €7,30. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Stroobos vindt u al vanaf €7,70. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Stroobos is sterk in opkomst. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit ongebondenheid en comfort. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, goede bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Stroobos: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 9871, 9872”. Mogelijk interessant: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, gemalen en ook veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!