Maaltijdvoorziening Rijsenhout

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rijsenhout

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rijsenhout is geschikt voor alle hulpbehoevenden die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Haarlemmermeer is er de keuze uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke instellingen als Uitgekookt, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Middels deze oplossingen kan men zeker zijn van voedzame diners zoals Nasi kip saté en/of Broccoli kaassaus. Hieronder vergelijkt u de verschillende services en praktische informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Regio-code0297 (+31297)
Postcode1435
Kosten (indicatie)v.a. €5,3
Smaakvolle maaltijdStoofpotje (rundvlees)

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Rijsenhout

Een speciaal eetpatroon is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner met voldoende groenten mag men niet overslaan. Wil boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet zelfstandig ter wille van ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval bestaan er verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? Er zijn verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk bespreken we de belangrijkste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Haarlemmermeer.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Haarlemmermeer. Uniek voor bejaarden die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

  • Een speciale boodschappenhulp
  • Korting op een maaltijdservice
  • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die continu extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen of inwoners met handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

  • Hulp bij opwarmen gerechten
  • Het eten in de mond stoppen
  • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

  • Hulp met koken
  • eten in de mond stoppen
  • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Gelukkigkan een partner helpen met boodschappen doen of helpen bij het eten. In Rijsenhout kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

  • Hulp van iemand uit de familie
  • Extra handjes in huis
  • Bekijk ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rijsenhout vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Rijsenhout? In en rondom uw woonplaats zijn er meerdere keukens en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Koninginnesoep met kip en Visfilet met gemengde groenten en krieltjes met peterselie. Er zijn instellingen met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

  • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
  • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
  • Onderstaand tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Slagerij de VriesRijperweg 541462 MEMiddenbeemster
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Vlees & ZoVan Damplein 101448 NBPurmerend
Zorgcirkel – De ViervorstPrimulastraat 821441 HCPurmerend
Zorgcirkel – MiddelwijckPrinses Beatrixpark 541462 JNMiddenbeemster
Zorgcirkel – ZuidlandAbel Tasmanplein 31448 NLPurmerend
De Tien Gemeenten – De VijverHoornselaan 111442 AAPurmerend
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Rijsenhout

Verscheidene zorghuizen in de gemeente Rijsenhout bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants serveren verse gerechten als Runderstoofpotje, groentemix met kalkoenblokjes en aardappelpuree, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Middels www.haarlemmermeer.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Maaltijdhulp.

Kerngegevens

Lekkere maaltijden

  • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
  • Rundvlees in tijmsaus
  • Hachee met rodekool en witte rijst
  • Hamburger, ui en champignons
  • Alaska-koolvis

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag inventariseren

    Wat is het precieze probleem? Doelen we op kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het zwaardere zorg als wijkverpleging?

  2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

    Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke types zorg beschikbaar zijn. Check WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Haarlemmermeer kan betekenen inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.haarlemmermeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een leverancier zoeken

    Vergelijk de maaltijdservices in Rijsenhout voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op beschikbare bezorgdagen en de variatie in gerechten. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De thuismaaltijd opwarmen

    De gerechten zullen thuis gebracht worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan doorgaans in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op zo’n 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,40. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rijsenhout is beschikbaar vanaf €7,90. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Rijsenhout is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden geeft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen niet ondervoed raken. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Rijsenhout: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 1435”. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, natriumarm, gemalen, glutenvrij en ook eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

  1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
  4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!