Maaltijdvoorziening Amsterdam-Duivendrecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Amsterdam-Duivendrecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Amsterdam-Duivendrecht wordt veel gebruikt door alle senioren die i.v.m ouderdom of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Ouder-Amstel zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Via deze betrouwbare oplossingen kan elke oudere weer genieten van verse diners zoals Varkensvlees met appel in saus en Thais gestoofde vis, wilde rijst, doperwten. Hieronder leest men meer over eet-bedrijven en nuttige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Regio-code020 (+3120)
Postcode1114
Kosten (indicatie)v.a. €6,16
Maaltijd ideeStoofpotje (rundvlees)

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Amsterdam-Duivendrecht

Een juist voedingspatroon is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een voedzame maaltijd met genoeg vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer vanwege problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig kunt u eens kijken naar handige maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina zoomen we in op de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Ouder-Amstel.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Ouder-Amstel. Uniek voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

  • Iemand die de boodschappen doet
  • Korting op een maaltijdservice
  • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die continu speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen of inwoners met lichamelijke handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

  • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
  • Hulp bij eten en kauwen
  • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
  • Een herinnering dat u moet eten
  • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige gevallen kan een vriend of kennis helpen met kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Amsterdam-Duivendrecht kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

  • Hulp van iemand uit de familie
  • Individuele zorg
  • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Amsterdam-Duivendrecht vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Amsterdam-Duivendrecht? In deze plaats zijn er een aantal tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als 2 gehaktballen, uienjus, prei, gekookte aardappelen en Kalfssaucijsje met mosterdjus, aardappelpuree, spinazie à la crème. Wij onderscheiden keukens gespecialiseerd in diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die het eten warm aanleveren.

  • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
  • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct aan tafel.
  • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager SchöninghGruttoplein 121113 HMDiemen
Keurslager TaamHoogstraat 31135 BZEdam
Samen Eten DuivendrechtDorpsplein 601115 CXDuivendrecht
Keurslager PiepenbrockKruidenhof 241112 PSDiemen
Huis van de Buurt ‘t KruidvatOuderkerkerlaan 301112 BEDiemen
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
Zorgcirkel – De KeernBurgemeester Postweg 91121 JALandsmeer
Zorgcirkel – Friese VlaakFriese Vlaak 391132 MPVolendam
Zorgcirkel – Sint NicolaashofSint Nicolaashof 11131 GTVolendam
Zorgcirkel – Zoet invalMarktplein 121121 JBLandsmeer
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Amsterdam-Duivendrecht

Diverse buurthuizen in en rondom Amsterdam-Duivendrecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment verse maaltijden zoals Braadworst in barbecuesaus, voor scherpe prijzen. Op deze plek kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om de menu’s bij u thuis te brengen. Via www.ouder-amstel.nl checkt u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Subsidie.

Cijfers en feiten

Maaltijd suggesties

  • Jonge kabeljauw in roomsaus
  • Andijvie a la creme
  • Asperge beenhamschotel met kip
  • Kip piri piri, pilav rijst
  • Aardappelgratin

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Omschrijf zorgvraag

    Wat is het precieze probleem? Betreft het tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer intensieve ondersteuning als hulp bij het eten?

  2. Subsidieregeling bekijken

    Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke vormen van hulp te kiezen zijn. Vergelijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Ouder-Amstel faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.ouder-amstel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijddienst uitkiezen

    Analyseer de maaltijdservices in Amsterdam-Duivendrecht voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. Maaltijden opwarmen

    De gerechten zullen thuis gebracht worden, altijd door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €5,40. Voedzame koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Amsterdam-Duivendrecht is verkrijgbaar vanaf €8,60. Dikwijls zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst en online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Amsterdam-Duivendrecht is ontzettend handig. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Amsterdam-Duivendrecht: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 1114”. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, gemalen of misschien veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

  1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
  3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
  4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met gezonde plantaardige varianten.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!