Maaltijdvoorziening Son en Breugel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Son en Breugel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Son en Breugel is geschikt voor alle senioren die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Son en Breugel is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Dankzij deze betrouwbare mogelijkheden is iedereen verzekerd van heerlijke recepten als Gebakken heek met bearnaisesaus, Risotto van zilvervliesrijst met groenten of Varkensfilet in jus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. Hieronder bekijkt u leveranciers en handige informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Regio-code0499 (+31499)
Postcode5691
Kosten (indicatie)v.a. €6,9
Smaakvolle maaltijdWrap kip madras

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Son en Breugel

Een gebalanceerd voedingspatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht vol vitaminen moet dan ook het streven zijn. Gaat het doen van boodschappen en in de keuken staan niet 100% veilig meer als gevolg van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop zijn er prima maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? Er zijn een aantal subsidievormen en zorgwetten. Op deze pagina gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Son en Breugel.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Son en Breugel. In het leven geroepen voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die continu zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie of bewoners met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Son en Breugel kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Son en Breugel vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Son en Breugel? In de buurt van uw postcode onderscheiden we verscheidene bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Hamlapje in jus en Gepaneerde kipstukjes. Er zijn aanbieders die zich vooral richten op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die het eten warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMarkt 15691 ARSon
BuurtzorgBraakse Bosdijk 25703 HZHelmond
Keurslagerij Schutjes17 Septemberplein 1B5691 DGSon
Keurslager VugsDe Loop 395688 EWOirschot
Stichting Sint JorisSint Jorisstraat 15688 ASOirschot
LEV LaarbeekPenningstraat 555701 MZHelmond
ZuidZorg WijkzorgEuropalaan 25691 ENSon
ZuidZorg WijkzorgGeysendorfferstraat 1F5703 GAHelmond
Gasterij Aan Taafel De MoeraseikTamboerijnstraat 805702 JTHelmond
Zorg van RinetteAzalealaan 405701 CMHelmond
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Son en Breugel

Verscheidene buurthuizen in en rondom Son en Breugel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants bieden de lekkerste menu’s als Kalkoenlapje met Provençaalse jus, aardappelpuree, broccoli à la crème, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de gerechten aan huis te bezorgen. Via www.sonenbreugel.nl leest u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Vers aan Tafel.

Stats & Facts

Potentiële maaltijden

 • Verse komkommersalade
 • Reepjes kippenvlees in jus
 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Kibbeling met kruidendip

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke vormen van hulp te kiezen zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Son en Breugel doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.sonenbreugel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Son en Breugel voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,90. Koelverse gerechten zijn er al voor €6,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Son en Breugel koopt u voor circa €8,00. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Son en Breugel is een service waar velen gebruik van maken. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen biedt dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze complete maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Son en Breugel: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 5690, 5691, 5692, 5694”. Ga door naar: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen of juist vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!