Maaltijdvoorziening Wedde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wedde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wedde is men name interessant voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Westerwolde zien we veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn grote landelijke instanties als Mealhero, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door soortgelijke mogelijkheden kan iedereen rekenen op de lekkerste diners zoals Varkensfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool of Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. Op deze website bekijkt u aanbieders en handige info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9698
Kosten (indicatie)v.a. €4,97
Geschikte maaltijdKoninginnesoep met kip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Wedde

Een eigen maaltijdplan is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een gezond diner met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Gaat naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig omwille van problemen met de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig kunt u een beroep doen op een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Westerwolde.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Westerwolde. Uniek voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

  • Een speciale boodschappenhulp
  • Leveren van magnetronmaaltijden
  • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die de hele dag speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: mensen met dementie of hulpbehoevenden met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

  • Hulp bij bereiden van een maaltijd
  • Moment voor samen eten
  • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een thuismaaltijd opwarmen
  • toezicht bij eten
  • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Wedde zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

  • Hulp van iemand uit de omgeving
  • Individuele zorg
  • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wedde vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Wedde? In deze gemeente bestaat er de keuze uit verscheidene keukens en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Rundersaucijs in jus en Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten met aardappelpuree. U kunt kiezen voor bedrijven met expertise op het gebied van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die het diner opgewarmd brengen.

  • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
  • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, smullen maar!
  • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Slagerij HeukerPaterswoldseweg 259726 BBGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Koks HerbergGotenburgweg 289723 TMGroningen
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Wedde

Verscheidene zorghuizen rondom Wedde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken complete menu’s zoals Varkenslapjes in jus, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het aanbod thuis af te leveren. Middels www.westerwolde.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Proefpakket.

Belangrijke info

  • Provincie: Groningen
  • Gemeente: Westerwolde
  • Regionummer: 0597 (+31597)
  • Postcodegebied: 9698
  • Wijk: Bellingwolde

Geschikte maaltijden

  • Gebonden tomatensoep
  • Doperwtensoep
  • Schnitzel champignonsaus
  • Shoarma met zuurkool
  • Visstukjes in kruidensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Inventarisatie zorgvraag

    Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met ingrijpendere zorg als thuiszorg?

  2. Subsidieregeling bekijken

    Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Westerwolde faciliteert betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.westerwolde.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice bepalen

    Beoordeel de maaltijdservices in Wedde voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

  4. Maaltijden opwarmen

    Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op circa 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €3,50. Heerlijke koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wedde is er al vanaf €7,30. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U kiest steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Wedde heeft veel voordelen. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer vrije tijd en regelmaat. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Wedde: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 9698”. Mogelijk interessant: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

  1. Zoutarm: menu’s met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
  4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!