Maaltijdvoorziening Wergea

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wergea

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wergea is geschikt voor alle bewoners die vanwege leeftijd of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Leeuwarden zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Middels deze betrouwbare voorzieningen zit er niemand zonder verse menu’s als Kebab van kip-, kalkoen- en kalfsvlees, knoflooksaus, patat en/of Gepaneerde kipstukjes. Op deze pagina bekijkt men aanbieders en waardevolle voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Regio-code058 (+3158)
Postcode9005
Kosten (indicatie)v.a. €5,69
Recept tipSchnitzel mexico schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Wergea

Een eigen eetpatroon is onmisbaar voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner bomvol mineralen moet dan ook het streven zijn. Kan het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje omwille van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Hierna bespreken we deze vormen van zorg: ZVW, WLZ en WMO, en de mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Leeuwarden.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Leeuwarden. Te gebruiken door bewoners die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

  • Iemand die boodschappen gaat doen
  • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
  • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bewoners die 24/7 intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende ouderen en hulpbehoevenden met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

  • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
  • Nuttigen van de maaltijd
  • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
  • Een herinnering dat u moet eten
  • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met het doen van boodschappen of samen eten. In Wergea staan ook vrijwilligers klaar als aanvulling op de mantelzorg.

  • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
  • Kan thuiszorg ontlasten
  • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wergea vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Wergea? In deze streek bestaan er een hoop aanbieders en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng en Lamscurry met sperziebonen, pilav rijst. Er zijn organisaties die gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die het diner opgewarmd leveren.

  • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
  • Kun u dit zelf niet, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
  • Hierna tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOedsmawei 18a9001 ZJGrou
SPAR MaaltijdserviceMounebuorren 89074 CJHallum
Palet – DrenningahofHearewei 839035 EKDronryp
Zorggroep – Nij Friesma HiemOostergoostraat 52-549001 CMGrou
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
DagwinkelHege Buorren 8a9047 HSMinnertsga
Palet – Nij StatelânNijlan 259036 JLMenaam
BuurtzorgR. van Nautaweg 3 K9061 AAGytsjerk
Palet – SkilhiemNije Poarte 339051 MBStiens
Palet – BerlikumSportleane 79041 ECBerltsum
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Wergea

Verscheidene zorghuizen in en rondom Wergea bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants faciliteren verse maaltijden als Kippensoep, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bestaat er de mogelijkheid om het eten te laten bezorgen. Op www.leeuwarden.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Boodschappenhulp.

Kerngegevens

  • Provincie: Friesland
  • Gemeente: Leeuwarden
  • Netnummer: 058 (+3158)
  • Postcodegebied: 9005
  • Veel gezochte wijk: Binnenstad

Lekkere maaltijden

  • Gepaneerde Alaska-koolvis
  • Verse worst in jus
  • Bloemkool cordonbleu schotel
  • Gehakt in kappertjessaus
  • Spitskoolschotel en aardappelpuree

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Bepaal zorgwensen

    Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om lichte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over meer intensieve zorg als thuiszorg?

  2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Informeer ook wat uw gemeente Leeuwarden kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.leeuwarden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een leverancier kiezen

    Ontdek de maaltijdservices in Wergea voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

  4. Maaltijden opwarmen

    Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €3,60. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wergea is er al voor €8,90. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Vul het formulier in. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst en online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Wergea heeft veel voordelen. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer vrije tijd en voordeel. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Wergea: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 9005”. Lees verder over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. zoutarm, gemalen, natriumarm, lactosevrij en ook vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

  1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!