Maaltijdvoorziening Hoogkarspel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hoogkarspel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hoogkarspel is zeer populair bij alle bewoners die i.v.m leeftijd of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Drechterland zien we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Dankzij soortgelijke mogelijkheden kan iedereen weer genieten van heerlijke maaltijden als Doperwtensoep en/of Limburgs zuurvlees, Snijbonen, Gebakken aardappelblokjes. Op deze pagina vindt u populaire bezorgers en bruikbare gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Regio-code0228 (+31228)
Postcode1616
Kosten (indicatie)v.a. €5,75
Smaakvolle maaltijdGegrilde groentenmix in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hoogkarspel

Een gebalanceerd eetpatroon is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende groenten is daarom ook de basis. Gaat boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig vanwege leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we handige maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema benaderen we een aantal van deze wetten: WMO, ZVW en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Drechterland.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Drechterland. Ontwikkeld voor mensen die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

  • Iemand die de boodschappen doet
  • Extra voordeel bij de maaltijdservice
  • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor senioren die 24/7 extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen of ouderen met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

  • Hulp bij opdekken tafel e.d.
  • Moment voor samen eten
  • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een magnetronmaaltijd opwarmen
  • Een herinnering dat u moet eten
  • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Gelukkigkunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Hoogkarspel zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

  • Hulp van iemand uit de familie
  • Meer ondersteuning in huis
  • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hoogkarspel vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Hoogkarspel? In deze streek bestaat er de keuze uit verscheidene organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas of Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst. U kunt kiezen voor keukens gespecialiseerd in koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en organisaties die de menu’s warm brengen.

  • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
  • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
  • Onderstaand treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
Omring – Het BakenNieuwe Steen 361625 HVHoorn
Wilgaerden – Oôs StekkieRaadhuisplein 921616 AXHoogkarspel
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
BuurtzorgAstronautenweg 10A1622 DAHoorn
Omringrestaurant AndijkSorghvlietlaan 501619 XCAndijk
Eethuys LindendaelKoepoortsweg 351624 ABHoorn
Keurslager de MeijerGrote Beer 51622 ESHoorn
Wilgaerden – WesterhavenAchterom 11621 KPHoorn
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Hoogkarspel

Verscheidene woonzorgcentra in en rondom Hoogkarspel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment lekkere menu’s zoals Snijbonen, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe bieden ze ook de optie de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.drechterland.nl checkt u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Vergelijken.

Feiten

Geschikte maaltijden

  • Stamppot boerenkool met worst
  • Spinaziestamppot, omelet
  • Lekkerbekje
  • Gebonden kerrie-champignonsoep
  • Asperge beenham schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Omschrijf zorgvraag

    Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als mantelzorg voor eten?

  2. Subsidieregeling bekijken

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Drechterland regelt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.drechterland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice uitzoeken

    Onderzoek de maaltijdservices in Hoogkarspel voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

  4. De thuismaaltijd opwarmen

    De bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen kan doorgaans in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer zo’n 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 smaken: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje biedt uitkomst in situaties waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,20. Koelverse gerechten kunt u al aanvragen voor €6,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hoogkarspel is beschikbaar vanaf €8,30. Veelal is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert altijd zelf de gerechten (online, met de bestellijst of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Hoogkarspel is ontzettend handig. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer vrijheid en autonomie. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden niet ondervoed raken. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Hoogkarspel: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 1616”. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

  1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: is geschikte voor een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
  4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!