Maaltijdvoorziening Volendam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Volendam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Volendam is zeer populair bij alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Edam-Volendam zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door deze oplossingen heeft men de beschikking over gezonde menu’s zoals Varkensreepjes met satésaus, taugé-kool-paprikamix en witte rijst en Zalmfilet in mosterdsaus. Onderstaand bekijkt men populaire bezorgers en waardevolle kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Regio-code0299 (+31299)
Postcode1131
Kosten (indicatie)v.a. €4,99
Geschikte maaltijdRundergehaktballetjes in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Volendam

Een eigen voedingspatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzaam diner vol groenten is dan ook een belangrijke factor. Wil een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet eigenhandig door ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met diverse (lokale) regelingen en subsidies. Hierna vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en lokale mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Edam-Volendam.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Edam-Volendam. Ontwikkeld voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

  • Een boodschappenhulp
  • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
  • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die 24/7 intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie en bejaarden met een handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

  • Hulp bij klaarmaken maaltijd
  • Gezamenlijk eten
  • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een magnetronmaaltijd opwarmen
  • toezicht bij eten
  • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Volendam zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

  • Langdurig en onbetaalde zorg
  • Persoonlijke zorg
  • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Volendam vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Volendam? In en rondom uw woonplaats zien we een hoop maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Varkensfilet in jus en Varkensschnitzel, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. U kunt kiezen uit bedrijven met expertise op het gebied van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die het eten warm brengen.

  • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
  • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
  • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
BuurtzorgHermanus Reyntjeslaan 21141 HCMonnickendam
Zorgcirkel – Sint NicolaashofSint Nicolaashof 11131 GTVolendam
Zorgcirkel – Zoet invalMarktplein 121121 JBLandsmeer
Zorgcirkel – De KeernBurgemeester Postweg 91121 JALandsmeer
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Zorgcirkel – Friese VlaakFriese Vlaak 391132 MPVolendam
Catering MonnickendamHavenstraat 341141 AXMonnickendam
Vandaag Kook IkJan Nieuwenhuizenplein 111135 WTEdam
Keurslager TaamHoogstraat 31135 BZEdam
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Volendam

Een deel van de zorghuizen in de omgeving Volendam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants serveren lekkere maaltijden als Nasi babi ketjap, met weinig winstmarge. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bieden ze ook de optie de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Middels www.edam-volendam.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Ga door naar: Mantelzorg.

Stats & Facts

Maaltijd suggesties

  • Aardappelpartjes rozemarijn
  • Pittige Thaise soep
  • Viergroentenstamppot, gehaktbal
  • Stamppot koolraap met appel
  • Aardappelpannenkoeken

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag specificeren

    Waar heeft men behoefte aan? Betreft het tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

  2. Een subsidie regelen

    Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke zorgvormen mogelijk zijn. Kijk naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Edam-Volendam faciliteert betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.edam-volendam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger zoeken

    Vergelijk de maaltijdservices in Volendam voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

  4. Maaltijden opwarmen

    Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van zo’n 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,20. Verse koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,30. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Volendam kunt u al aanvragen voor €8,70. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Koop daarom snel proefpakketten. Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Volendam kent vele pluspunten. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer vrijheid en routine. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, goede mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Volendam: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 1130, 1131, 1132”. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm of juist eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

  1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
  3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!