Hoe kan ik gezondere maaltijden eten

Help! Hoe Kan Ik Gezond Eten? Vaak willen mensen gezonder gaan eten, omdat ze wat kilo’s eraf willen hebben, ontevreden zijn over hun lichaam, fitter, fruitiger of vitaler willen voelen, een ongezonde lifestyle hebben, of last hebben van allerlei kwaaltjes zoals hoofdpijn. Hoe je het ook went of keert gezond eten is goed voor de Binnen en Buitenkant van je lichaam! Maar als je tot dit besef bent gekomen en stappen wilt ondernemen weten mensen vaak niet waar te beginnen. Wat is nu gezond eten? wat moet ik dan doen of aanleren? wat voor ontbijt, lunch of avondeten moet ik dan maken of inkopen? Welke mindset moet ik mezelf aanleren.

Maaltijdservice vergelijken
Wij hebben een selectie gemaakt van de beste maaltijdservice die er zijn om gezonder te eten om wat voor motief of doel jij hiervoor ook hebt. Deze hebben we vervolgens laten waarderen door huidige klanten die hierbij maaltijden afnemen zodat je weet wat je kunt verwachten. Wij adviseren altijd te kijken naar ervaringen van andere maaltijdservice klanten.

Een gezonde maaltijd aan huis

Als je gezond wilt gaan eten zal je sommige dingen aan de kant moeten laten liggen zoals bijvoorbeeld frieten met mayonaise of andere vettige dingen. Het is niet dat je dit niet mag eten maar zulke dingen beperk je beter. Je kan dit dus bijvoorbeeld om de 2 weken een keer gaan eten. Als je gezonder wil eten eet je ook best zo weinig producten met suiker zoal koeken, ijs, taart of chocolade.

Om gezond te eten moet je ook variëren van eten, je moet dus niet elke dag hetzelfde eten maar je kan elke dag wat anders eten. Ook in mate eten, eet niet te veel in 1 keer maar eet verschillende keren op een dag bij voorkeur 3 keer per dag kleine hoeveelheden eten en eet daar tussen een tussendoortje zoals een stuk fruit. Het is ook belangrijk dat je niet te veel eet maar ook niet te weinig. Het is belangrijk dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Dus eet de aanbevolen hoeveelheden. Hieronder staan er een paar tips om gezonder te eten.

Tips om gezonder te eten

  1. Verminder je gebruik van vet om je eten klaar te maken. Je kan dan gebruik maken van plantaardige vetten. Maak bijvoorbeeld gebruik van olijfolie. Je gebruikt beter ook niet te veel zout.
  2. Je kan ‘s morgens ook bruin brood eten in plaats van wit brood. In bruin brood zitten er meer voedingstoffen die je nodig hebt.
  3. Eet ook veel groenten en fruit. Het is belangrijk dat je elke dag 300 gram groenten eet en dat je toch een 2 of 3tal stukken fruit eet op een dag.
  4. Overdrijf ook niet met het vlees dat je eet. Als je hiervan 100 gram van eet per dag volstaat dit al. Je kan bijvoorbeeld ook een keer per week eens je vlees vervangen door vis.
  5. Eet ook elke dag aardappelen in plaats van pasta. Probeer per dag 3 tot 5 stukken aardappelen te eten. Je kan dus ook beter paste beperken om gezonder te eten.
  6. Vermijd de warme sausen en mayonaise. Het is dan beter dat je deze vervangt door een zelf bereiding op basis van yoghurt.

Maaltijdservice nodig? Zoek direct naar mogelijkheden in de provincies Groningen, Limburg of plaatsen als Den Haag, Apeldoorn, s-Hertogenbosch, Dordrecht en Delft.