Maaltijdvoorziening Scheerwolde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Scheerwolde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Scheerwolde is bedoeld voor alle bewoners die vanwege leeftijd of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Steenwijkerland zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van deze betrouwbare voorzieningen kan men zeker zijn van gezonde menu’s als Lasagna bolognese of Kipstukjes in kerriesaus, doperwten en witte rijst met rozijntjes. Onderstaand vindt men aanbieders en bruikbare kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Regio-code0521 (+31521)
Postcode8371
Kosten (indicatie)v.a. €5,14
Maaltijd ideeRunderhachee met rode kool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Scheerwolde

Een juist voedingspatroon is cruciaal voor de gezondheid. Een gezond diner met voldoende mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer ter wille van complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig kunt u eens kijken naar een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U dient rekening te houden met velerlei wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf zoomen we in op een aantal van deze wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Steenwijkerland.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Steenwijkerland. Speciaal voor inwoners die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

  • Iemand die de boodschappen doet
  • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
  • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die de hele dag door speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie of mensen met lichamelijke beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

  • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
  • Iemand die het eten toedient
  • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
  • hulp bij toediening
  • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Soms kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Scheerwolde kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

  • Hulp uit de sociale omgeving
  • Persoonlijke zorg
  • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Scheerwolde vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Scheerwolde? In en rondom uw woonplaats zien we relatief veel bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Kip met jus, rode bieten en krielaardappels en Lamsvlees in saus. Er zijn bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die de menu’s warm aan huis brengen.

  • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
  • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Hieronder tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
BuurtzorgNieuwe Onnastraat 168331 MBSteenwijk
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Scheerwolde

Verscheidene zorgcentra rondom Scheerwolde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Deze wijkrestaurants faciliteren warme gerechten als Vegetarische omelet, gekookte aardappelen, sperziebonen, voor enkele euro’s. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.steenwijkerland.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: WLZ.

Stats & Facts

Maaltijd ideën

  • Spaghetti
  • Gehakt, prei, aardappelpuree
  • Hutspot, hachee
  • Varkensvlees, erwten, aardappelpuree
  • Rundergehaktbal in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Bepaal zorgwensen

    Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om eenvoudige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

  2. Subsidie aanvragen

    Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke soorten zorg beschikbaar zijn. Informeer over WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Steenwijkerland aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.steenwijkerland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger kiezen

    Vergelijk de maaltijdservices in Scheerwolde voor ouderen en zoek de beste uit. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Zoek uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

  4. Maaltijden opwarmen

    De bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht circa 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,60. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,40. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Scheerwolde is verkrijgbaar vanaf €7,10. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch of met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Scheerwolde is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan geeft dat meer zelfstandigheid en structuur. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Vol met groenten, goede bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Scheerwolde: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 8371”. Mogelijk interessant: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen en niet te vergeten veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

  1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
  3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
  4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!