Maaltijdvoorziening Wichmond

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wichmond

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wichmond biedt uitkomst voor alle mensen die door hun leeftijd of een handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente Bronckhorst kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van deze unieke oplossingen zit er niemand zonder smaakvolle recepten als Spaghetti, tonijn, kappertjes en Babi pangang, rijstfantasie. Hieronder doorzoekt men organisaties en essentiële informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Regio-code0575 (+31575)
Postcode7234
Kosten (indicatie)v.a. €6,37
Voorbeeld maaltijdKipfilet in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Wichmond

Een gebalanceerd eetpatroon is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner bomvol groenten is dan ook essentieel. Kan naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd zijn er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden speciale (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder verwerken we de beste regelingen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Bronckhorst.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Bronckhorst. Uniek voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

  • Ondersteuning bij boodschappen doen
  • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
  • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die 24/7 professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie of senioren met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. hulp bij toediening).

  • Hulp bij bereiden van een maaltijd
  • Nuttigen van de maaltijd
  • Meer info via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een thuismaaltijd
  • toezicht bij risico op verslikking
  • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kan familie ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Wichmond kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

  • Hulp van iemand uit de omgeving
  • Individuele zorg
  • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wichmond vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Wichmond? In de regio kunt u kiezen uit vele services en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Macaronischotel bolognese of Chinese wokschotel. Er zijn bedrijven die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die het eten opgewarmd bezorgen.

  • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
  • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Onderstaand vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgRunneboom 87232 CXWarnsveld
Slagerij VlogmanZutphenseweg 167251 DKVorden
BuurtzorgMarkt 37241 AALochem
Centrum Den BouwAbersonplein 97231 CRWarnsveld
SPAR MaaltijdserviceLochemseweg 130a7217 RKHarfsen
Marga KlompeHeuvelstraat 1a7245 ATLaren
GudulaOosterwal 187241 ARLochem
BuurtzorgRaadhuisstraat 67251 ABVorden
Keurslager van de PolDeventerweg 337245 AWLaren
BuurtzorgRuurloseweg 1a7244 AVBarchem
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Wichmond

Verschillende buurthuizen rondom Wichmond bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment lekkere maaltijden zoals Tongschar-zalmrol met hollandaisesaus, gekookte aardappelen, broccoli, voor scherpe prijzen. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Via www.bronckhorst.nl vindt u handige info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: ZVW.

Belangrijke info

  • Provincie: Gelderland
  • Gemeente: Bronckhorst
  • (Regio) nummer: 0575 (+31575)
  • Hoofdpostcode: 7234
  • Populaire wijk: Hengelo

Maaltijd ideën

  • Rode kool met appel
  • Sperziebonen
  • Asperge beenham schotel
  • Gekruide krieltjes
  • Nasi goreng

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag inventariseren

    Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer grondige zorg als mantelzorg voor eten?

  2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

    Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Bronckhorst regelt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.bronckhorst.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een aanbieder uitkiezen

    Ontdek de maaltijdservices in Wichmond voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

  4. Maaltijden opwarmen

    Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer zo’n 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,00. Heerlijke koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,30. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wichmond is beschikbaar vanaf €7,50. In de regel is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vul het formulier in. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Wichmond heeft veel voordelen. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit meer vrije tijd en comfort. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Wichmond: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 7234”. Bekijk ook info over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. zoutarm, natriumarm, lactosevrij, gemalen of eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

  1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
  4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!