Maaltijdvoorziening Susteren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Susteren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Susteren wordt veel gebruikt door alle ouderen die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Echt-Susteren is er de keuze uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via deze unieke faciliteiten heeft iedereen toegang tot verse menu’s zoals Kabeljauwfilet met vegetarische jus, witte rijst, doperwten en Kippenbout in jus. Op deze website leest men meer over leveranciers en belangrijke voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Regio-code0475 (+31475)
Postcode6114
Kosten (indicatie)v.a. €6,05
Recept tipKippenbout in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Susteren

Een bepaald eetpatroon is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept met genoeg voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Lukt boodschappen doen en in de keuken staan niet 100% veilig meer vanwege leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? In die situatie zijn er bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij verschillende wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina benaderen we de meest toegepaste wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Echt-Susteren.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Echt-Susteren. Speciaal voor bejaarden die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

  • Een boodschappen-buddy
  • Korting op een maaltijdservice
  • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die 24/7 zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of ouderen met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

  • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
  • Toezicht bij het eten
  • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een seniorenmaaltijd opwarmen
  • toezicht bij risico op verslikking
  • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Soms kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Susteren kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

  • Hulp van iemand uit de omgeving
  • Persoonlijke zorg
  • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Susteren vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Susteren? In de buurt van uw postcode zien we verscheidene organisaties en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Kibbeling in dillesaus, babyworteltjes en aardappelpuree of Lekkerbekje met vegetarische jus, gekookte aardappelen, sperziebonen. U kunt kiezen voor maaltijdservices met expertise op het gebied van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die uw maal opgewarmd leveren.

  • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
  • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hiermee kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het gerecht wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
  • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgStationsstraat 916114 GBSusteren
Keurslagerij LeclerqPieterstraat 76166 ANGeleen
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
VleugelzorgHoogveldsweg 286102 CBEcht
SPAR SyncoDorpstraat 916095 AGBaexem
BuurtzorgWilhelminastraat 216131 KLSittard
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
BuurtzorgDaalstraat 1a6165 THGeleen
Keurslager van MontfortRomeinenstraat 86132 GNSittard
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Susteren

Diverse zorginstellingen in de omgeving Susteren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants serveren lekkere gerechten zoals Pittige sperzieboontjes, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om het aanbod thuis af te leveren. Op www.echt-susteren.nl checkt u locaties en gegevens over de aanwezige seniorenrestaurants. Bekijk ook info over Proefpakket.

Gegevens

Lekkere maaltijden

  • Vegetarische lasagna, spinazie
  • Visburger met groenten
  • Huisgemaakte rundergehaktbal in jus
  • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
  • Kippenbout à la bonne femme

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag inventariseren

    Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als mantelzorg voor eten?

  2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

    Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Echt-Susteren regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.echt-susteren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijddienst bepalen

    Onderzoek de maaltijdservices in Susteren voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

  4. De bezorgmaaltijd opwarmen

    De maaltijden kunt u thuis verwachten, steeds vaker door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €3,90. Koelverse gerechten koopt u voor circa €6,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Susteren is er al vanaf €8,70. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert steeds zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Susteren is zeer populair. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen geeft dit meer tijd en structuur. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen niet ondervoed raken. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, goede voedingsstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Susteren: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 6114”. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, gemalen en niet te vergeten koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

  1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
  3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
  4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!