Maaltijdvoorziening Zevenbergen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zevenbergen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zevenbergen is men name interessant voor alle mensen die vanwege leeftijd of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Moerdijk zijn er veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met dit soort oplossingen kan iedereen weer genieten van uitstekende diners zoals Runderstoofpotje, groentemix met kalkoenblokjes en aardappelpuree en/of Rundergehakt, witlof, aardappelpuree. Op deze pagina leest u meer over eet-bedrijven en praktische voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Regio-code0168 (+31168)
Postcode4761
Kosten (indicatie)v.a. €5,18
Geschikte maaltijdKippenbout. Bonne femme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Zevenbergen

Een juist voedingsvoorschrift is essentieel voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd bomvol groenten is dan ook een belangrijke factor. Gaat boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer gezien uw leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u gebruik maken van belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met meerdere wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema benaderen we de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Moerdijk.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Moerdijk. Bedoeld voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

  • Een boodschappenhulp
  • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
  • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor inwoners die continu zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren of bewoners met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

  • Hulp bij bereiden van een maaltijd
  • Ondersteuning bij de maaltijd
  • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

  • Hulp met koken
  • toezicht bij risico op verslikking
  • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkunnen vrienden helpen met kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Zevenbergen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

  • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
  • Meer ondersteuning in huis
  • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zevenbergen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Zevenbergen? In de buurt van uw postcode vinden we een aantal aanbieders en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Kip stroganoff, Doperwten, Noten-zilvervliesrijst en Kalkoenlapje met Provençaalse jus, gebakken wedges en wortelen met peterselie. Wij onderscheiden aanbieders die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de gerechten al opgewarmd leveren.

  • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra u het schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
  • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
  • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Slagerij KroeseGraaf Hendrik III Plein 494819 CKBreda
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Thebe CateringMinervum 72924817 ZMBreda
B & B MaaltijdenHaagweg 275a4813 XABreda
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Zevenbergen

Verscheidene zorgcentra in de omgeving Zevenbergen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants bieden heerlijke maaltijden zoals Vegetarische omelet met kruiden, witte rijst, broccoli, voor scherpe prijzen. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.moerdijk.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: WMO.

Feiten

Potentiële maaltijden

  • Chili con carne
  • Tagliatelle, kip, paddestoelen
  • Sukadelapje in jus
  • Alaska-koolvis
  • Groentensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Inventarisatie zorgvraag

    Wat is het precieze probleem? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over zwaardere zorg als hulp bij het eten?

  2. Aanvragen van subsidie

    Is de zorgvraag bekend? Informeer naar de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Moerdijk verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.moerdijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

    Beoordeel de maaltijdservices in Zevenbergen voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

  4. De bezorgmaaltijd opwarmen

    Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer tussen de 6 en 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,20. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,80. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zevenbergen vindt u al vanaf €7,70. In de regel is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald steeds de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Zevenbergen heeft veel voordelen. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer tijd en gemak. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Zevenbergen: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 4760, 4761, 4762”. Ga door naar: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. gemalen, glutenvrij, zoutarm, natriumarm of juist vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

  1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
  3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
  4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!