Maaltijdvoorziening Oudelande

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oudelande

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oudelande is er voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen niet zelf kunnen koken. In de gemeente Borsele kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door middel van deze unieke diensten heeft men de beschikking over uitstekende recepten zoals Kipfilet met kruidenjus, witte rijst, wokgroenten of Witte rijst. Via onze service vergelijkt u beschikbare bedrijven en belangrijke inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4436
Kosten (indicatie)v.a. €6,27
Maaltijd tipChicken Lunges

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Oudelande

Een bepaald voedingsvoorschrift is cruciaal voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept met genoeg voedingsstoffen is dan ook essentieel. Kan boodschappen doen en in de keuken staan niet eigenhandig omwille van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk verwerken we deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, als ook mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Borsele.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Borsele. Te gebruiken door senioren die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

  • Een speciale boodschappenhulp
  • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
  • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bewoners die de hele dag door intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en inwoners met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

  • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
  • Hulp bij eten en kauwen
  • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
  • toezicht bij risico op verslikking
  • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Oudelande staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

  • Langdurig en onbetaalde zorg
  • Toevoeging op thuiszorg
  • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oudelande vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Oudelande? In de buurt van uw postcode zien we een hoop partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Kip kerrie ananas met risotto of Goulash, bloemkool met bechamelsaus en gekookte aardappelen. U kunt kiezen uit aanbieders die zich focussen op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en services die de maaltijd al opgewarmd leveren.

  • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
  • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
  • Onderstaand bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
VrijwilligersHuis BorselePoelvoordestraat 14431 BPs-Gravenpolder
Zorggroep Ter WeelBeukenstraat 1904462 CBGoes
BuurtzorgDorpsstraat 15 A4451 BAHeinkenszand
SPAR MaaltijdserviceDorpsplein 234424 CAWemeldinge
Tafeltje dekje CederhofCederlaan 94421 BZKapelle
Slagerij MolOostwal 24461 JTGoes
SVRZ – De KraayertDeltastraat 24456 BBLewedorp
BuurtzorgDe Horst 2364461 WZGoes
SVRZ – Ter ValckeLouise de Colignylaan 24461 SPGoes
Maaltijdvoorziening op TholenHollandiaplein 14461 GTGoes
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Oudelande

Meerdere zorghuizen in de gemeente Oudelande bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod de lekkerste maaltijden als Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng, met weinig winstmarge. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om het aanbod thuis af te leveren. Aan de hand van www.borsele.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Vergelijken.

Kerngegevens

  • Provincie: Zeeland
  • Gemeente: Borsele
  • (Net) nummer: 0113 (+31113)
  • Centrale postcode: 4436
  • Populaire wijk: Baarland

Potentiële maaltijden

  • Pasta Carbonara met ei, spek en ui
  • Kippenvlees in kerriesaus
  • Kreeftensoep
  • Gehakt, bloemkool, aardappelpuree
  • Gekruide speklap

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Omschrijf zorgvraag

    Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan ingrijpendere ondersteuning als thuishulp bij eten?

  2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

    Heeft u de wensen geïnventariseerd? Bekijk welke soorten zorg tot de opties behoren. Kijk naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Borsele verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.borsele.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijddienst uitkiezen

    Bekijk de maaltijdservices in Oudelande voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

  4. Het opwarmen van uw eten

    Uw menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op tussen de 6 en 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch zodra zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,40. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,50. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oudelande bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. In algemene zin is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Oudelande is een ware uitkomst. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan biedt dit extra tijd en regelmaat. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Vol met groenten, goede vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze verse maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Oudelande: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 4436”. Bekijk ook info over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen of vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

  1. Zoutarm: eten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
  4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!