Maaltijdvoorziening Langerak

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Langerak

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Langerak is in het leven geroepen voor alle inwoners die mede door ouderdom of een handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente Molenwaard zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke instellingen als Maaltijdservice.nl, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van deze unieke diensten heeft iedereen toegang tot gezonde diners zoals Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus en/of Omelet champignon in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree. Hieronder vindt men eet-bedrijven en essentiële inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Regio-code0184 (+31184)
Postcode2967
Kosten (indicatie)v.a. €5,65
Recept tipKick Through Spaghetti

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Langerak

Een goed voedingspatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden is daarom ook de basis. Wil naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet meer zelf ten gevolge van gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig kunt u een beroep doen op een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op verschillende wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk verwerken we de meest toegepaste wetten: ZVW, WLZ en WMO, als ook mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Molenwaard.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Molenwaard. Bedoeld voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

  • Iemand die naar de supermarkt gaat
  • Bezorgen van opwarmmaaltijden
  • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op mensen die doorlopend goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen of hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

  • Hulp bij opdekken tafel e.d.
  • Toezicht bij het eten
  • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

  • Hulp met koken
  • toezicht bij risico op verslikking
  • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dikwijls kan een partner ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Langerak kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

  • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
  • Extra handjes in huis
  • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Langerak vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Langerak? In deze plaats kunt u kiezen uit verschillende bezorgservices en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Drumstick met kippenjus, tutti frutti en gekruide aardappeltjes en Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas. U kunt kiezen voor leveranciers gespecialiseerd in koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

  • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
  • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
  • Hieronder bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
Restaurant ReyerheemTorenmolen 12986 GBRidderkerk
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
Keurslager BartenMargrietstraat 52964 CEGroot-Ammers
SPAR WillemsteinKerkstraat 8-102959 BSStreefkerk
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
BuurtzorgMolensteeg 22985 XMRidderkerk
Restaurant ’t Ronde SantHugo de Groothof 12984 GKRidderkerk
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Langerak

Een aantal zorghuizen rondom Langerak bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants bieden vitale gerechten zoals Alaska Pollak filet, waterkerssaus, Parijse wortelen, krieltjes, tegen lage kosten. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms bestaat er de optie om het assortiment thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.gemeentemolenwaard.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Feiten

  • Provincie: Zuid-Holland
  • Gemeente: Molenwaard
  • (Net) nummer: 0184 (+31184)
  • Postcodegebied: 2967
  • Wijk: Nieuw-Lekkerland

Maaltijd suggesties

  • Stroganoff du chef
  • Spareribs, gebakken wedges, broccoli
  • Vissticks met groenten
  • Runderlapje in jus
  • Champignonsoep met rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Unieke zorgvraag opstellen

    Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat u voor tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we het over zwaardere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

  2. Subsidieregeling bekijken

    Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Check ook wat uw gemeente Molenwaard aanbiedt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentemolenwaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice uitzoeken

    Onderzoek de maaltijdservices in Langerak voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

  4. Het opwarmen van uw eten

    Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en gezond. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €3,90. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,30. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Langerak bieden sommige aanbieders aan voor €8,80. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Langerak kent vele pluspunten. Voor senioren die nog op eigen benen staan faciliteert dit extra tijd en gemak. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Langerak: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 2967”. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen en ook koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

  1. Zoutarm: specialiteiten met zo’n < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
  3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
  4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!