Maaltijdvoorziening Nieuwe Wetering

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nieuwe Wetering

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nieuwe Wetering is men name interessant voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Kaag en Braassem zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als De Dievpriesman, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van zulke bedrijven kan iedereen rekenen op voedzame menu’s als Kipfilet met kippenjus, Bladspinazie, Gekookte aardappelen en/of Macaroni met kaas. Hieronder vergelijkt men eet-bedrijven en bruikbare voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Regio-code071 (+3171)
Postcode2376
Kosten (indicatie)v.a. €5,11
Smaakvolle maaltijdBami babi pangang

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Nieuwe Wetering

Een goed eetpatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond diner met voldoende voedingsstoffen is dan ook essentieel. Gaat naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje als gevolg van gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig zijn er handige subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij diverse wetten en subsidieregelingen. Daarom benaderen we een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Kaag en Braassem.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Kaag en Braassem. Bedoeld voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

  • Boodschappenhulp
  • Korting op een maaltijdservice
  • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor ouderen die 24/7 extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren of senioren met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

  • Hulp bij bereiden van een maaltijd
  • Toezicht bij het eten
  • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
  • Een herinnering dat u moet eten
  • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Vaak kunnen vrienden helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Nieuwe Wetering staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

  • Hulp van iemand uit de familie
  • Persoonlijke zorg
  • Raadpleeg ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nieuwe Wetering vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Nieuwe Wetering? In deze streek zien we vele firma’s en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool en Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten. U kunt kiezen voor leveranciers gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en instellingen die de gerechten warm brengen.

  • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
  • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Keurslagerij La LauPrins Bernhardstraat 212396 GAKoudekerk aan den Rijn
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Stichting Tafeltje DekjeZonnegaarde 232381 LHZoeterwoude
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Nieuwe Wetering

Sommige buurthuizen in en rondom Nieuwe Wetering bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants bieden ambachtelijke menu’s als Visfilet met gemengde groenten en krieltjes met peterselie, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Op de URL www.kaagenbraassem.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: ZVW.

Feiten

Smaakvolle maaltijden

  • Gestoofde wortel
  • Koolvis, broccoli, kruidenpuree
  • Varkenssteak in jus
  • Rabarbercompote
  • Braadworst in barbecuesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag bepalen

    Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat u voor beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over permanente zorg als thuiszorg?

  2. Subsidieregeling bekijken

    Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Kaag en Braassem aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.kaagenbraassem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijddienst selecteren

    Ontdek de maaltijdservices in Nieuwe Wetering voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

    De gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer zo’n 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over 3 smaken: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,40. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nieuwe Wetering kan u al bestellen vanaf €7,70. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Nieuwe Wetering heeft veel voordelen. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer rust en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Vooral de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Nieuwe Wetering: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 2376”. Klik verder naar WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, gemalen, natriumarm, zoutarm of misschien vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

  1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: is geschikte voor een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
  4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!