Maaltijdvoorziening Noordhorn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Noordhorn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Noordhorn is bedoeld voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Zuidhorn is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij soortgelijke instellingen kan elke oudere weer genieten van heerlijke menu’s zoals Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst en/of Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot andijvie. Op deze website vindt u aanbieders en handige info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Regio-code0594 (+31594)
Postcode9804
Kosten (indicatie)v.a. €5,16
Maaltijd tipBroccoli rollade schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Noordhorn

Een bepaald voedingsvoorschrift is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met voldoende vitaminen is dan ook essentieel. Gaat het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje ter wille van fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van handige subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op verschillende wetten en subsidieregelingen. Daarom vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Zuidhorn.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Zuidhorn. Te gebruiken door inwoners die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

  • Een boodschappenhulp
  • Extra voordeel bij de maaltijdservice
  • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op inwoners die 24/7 zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende mensen of bewoners met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

  • Hulp bij bereiden van een maaltijd
  • Toediening van eten
  • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Hulp met koken
  • Samen eten
  • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Gelukkigkan een partner helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Noordhorn zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

  • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
  • Kan thuiszorg ontlasten
  • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Noordhorn vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Noordhorn? In deze gemeente zien we flink wat bezorgservices en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Rundvlees hoy sin met atjar komkommer en bami goreng of Gegrilde kippenpoot. Wij onderscheiden bezorgdiensten die gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die de menu’s warm brengen.

  • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
  • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
  • Hieronder bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
Seniorenrestaurant Hooge HeemDe Gast 49861 BMGrootegast
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Noordhorn

Een deel van de verzorgingstehuizen in de buurt van Noordhorn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben de lekkerste gerechten als Hutspot, gesneden rundvlees, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms bestaat er de optie om het eten thuis af te leveren. Op de URL www.zuidhorn.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Gegevens

  • Provincie: Groningen
  • Gemeente: Zuidhorn
  • Netnummer: 0594 (+31594)
  • Hoofdpostcode: 9804
  • Lokale wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

  • Visburger met groenten
  • Gebakken rijst
  • Boe­ren­kool­stoof met ei
  • Rundvlees in tijmsaus
  • Wisselmenu Aspergesoep met zalm

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Unieke zorgvraag opstellen

    Wat is het precieze probleem? Kiest men voor lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het permanente zorg als thuiszorg?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke soorten zorg geschikt zijn. Kijk naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Zuidhorn verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.zuidhorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger bepalen

    Ontdek de maaltijdservices in Noordhorn voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

  4. Maaltijden opwarmen

    Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, altijd door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op circa 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,30. Koelverse gerechten zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Noordhorn koopt u voor circa €8,10. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert steeds zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Noordhorn is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit meer rust en voordeel. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden fit en vitaal blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Noordhorn: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 9801, 9804”. Mogelijk interessant: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, natriumarm, glutenvrij of eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

  1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
  3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!