Maaltijdvoorziening Zwiggelte

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zwiggelte

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zwiggelte is er voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of door iets anders niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Midden-Drenthe is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van soortgelijke diensten beschikt men altijd over de lekkerste menu’s als Bami babi pangang en/of Kipfilet met kippenjus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree. Onderstaand doorzoekt men leveranciers en handige informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Regio-code0593 (+31593)
Postcode9433
Kosten (indicatie)v.a. €5,64
Geschikte maaltijdPilav

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Zwiggelte

Een bepaald voedingsvoorschrift is nodig voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd met voldoende groenten is dan ook essentieel. Lukt een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig ter wille van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er speciale wetten en subsidieregelingen. Hierna bespreken we deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Midden-Drenthe.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Midden-Drenthe. Uniek voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

  • Een boodschappen-buddy
  • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
  • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die permanent goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden en ouderen met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

  • Hulp bij klaarmaken maaltijd
  • Toezicht bij het eten
  • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een seniorenmaaltijd opwarmen
  • hulp bij toediening
  • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Zwiggelte zijn er ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

  • Onbetaalde en langdurige zorg
  • Meer thuiszorg in de woning
  • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zwiggelte vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Zwiggelte? In uw omgeving vinden we relatief veel bezorgservices en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Koolvis met mosterdsaus, prei en gekookte aardappelen en Hollandse hachee, rodekool met appeltjes en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor maaltijdservices die zich focussen op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die de menu’s opgewarmd bezorgen.

  • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
  • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Welzijnswerk MDBurg. van Weezelplein 109431 AGWesterbork
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Welzijnswerk MDStuurboord 19422 HTSmild
Egbert Jan CateringRomhof 339411 SBBeilen
Icare – DekelhemBoddeveld 19461 JAGieten
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
Dignis – ’t HolthuysWepel 29468 HGAnnen
Slagerij BoxemDe Trog 29461 DCGieten
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Zwiggelte

Verschillende woonzorgcentra rondom Zwiggelte bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod uitstekende gerechten als Omelet champignon in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de gerechten thuis af te leveren. Via www.middendrenthe.nl ontdekt u meer informatie overde seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: WMO.

Stats & Facts

Maaltijd suggesties

  • Groenteschotel
  • Couscous, kip, mergueze worst
  • Zalm in dillesaus
  • Gehakt in jus
  • Varkensfilet in jus met koolraap

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag bepalen

    Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we het over meer intensieve zorg als thuishulp bij eten?

  2. Subsidieregeling bekijken

    Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van hulp te kiezen zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Midden-Drenthe verzorgt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.middendrenthe.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger zoeken

    Onderzoek de maaltijdservices in Zwiggelte voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

  4. Het opwarmen van de maaltijd

    Uw maaltijden zullen thuis gebracht worden, doorgaans door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op een kleine 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,10. Heerlijke koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zwiggelte is verkrijgbaar vanaf €8,10. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men proefpakketten. Vul het formulier in. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch & met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Zwiggelte is ontzettend handig. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer zelfstandigheid en autonomie. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Zwiggelte: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 9433”. Klik verder naar Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, gemalen en ook vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

  1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenintolerantie (coeliakie).
  3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!